Tekst objavljen: 24.04.2020 11:30        


Poljoprivrednici u Srbiji koji konkurišu za pomoć države, odnosno sredstva namenjenih agraru za ublaževanje negativnih efekata pandemije korona virusa, ne moraju da da budu u sistemu PDV-a, dovoljno je samo da su u regidstru poljoprivrednih gazdinstava, rekao je za današnji trobroj „Večernjih novosti“ minstar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović

"Poljoprivrednici koji konkurišu za pomoć ne moraju da budu u sistemu PDV-a"

On je potvrdio da uslov da moraju biti u sistemu PDV-a ne važi „ni za jednu od poljoprivrednih mera, čak i ako uzmu kredit“.

„Oni koji se nalaze u Agenciji za privredne registre mogu samo još dodatno da konkurišu i za mere koje su namenjene privrednicima u Srbiji“, rekao je ministar poljoprivrede.

List podseća da je svim poljoprivrednicima u Srbiji, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu, na raspolaganju pomoć države u vrednosti od 2,6 milijardi dinara, koju poljoprivrednici mogu da koriste kroz kredite, sa kamatnom stopom od jedan odsto i otplatom na tri godine, ali i kroz direktnu finansijsku pomoć.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Novac je poljoprivrednim proizvođačima već na raspolaganju, nakon što je Vlada Srbije prošle sedmice usvojila dve uredbe – jednu o novčanoj pomoći poljoprivrednim gazdinstvima, a drugu o finansiranoj podršci gazdinstvima kroz olakšan pristup korošćenju kredita.

Deo naovca namenjen je za direktna davanja.

U Ministarstvu poljoprivrede su za „Večernje novosti“ kazali da ova jednokratna pomoć nema veze sa subvencijama koje država daje poljoprivrednicima u Srbiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sistem PDV poljoprivreda poljoprivrednici pomoć države branislav nedimović PDV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana