Tekst objavljen: 04.11.2018 14:31        


Na snagu je stupio novi pravilnik za obuku vozača, a ključne izmene se odnose na izgled poligona za polaganje praktičnog dela vozačkog ispita.

Polaganje vozačkog skuplje za oko 10.000 dinara

Kako za RTV kažu iz pojedinih auto škola, to je iziskivalo veće troškove, te će i obuka biti skuplja. Poligoni su veliki u Novom Sadu i jedni od najboljih u Srbiji, kažu u auto školama i napominju da će obuka poskupeti, jer je bilo dosta ulaganja, cena goriva je porasla, tako da će cena biti korigovana za nekih 10.000 dinara.

Novosadske auto škole preduzele su sve potrebne mere da bi se pripremile za nastavak rada i kako navode, sve je spremno za nastavak osposobljavanja kandidata, te svi, koji su u procesu polaganja, takođe i svi koji se žele upisati, mogu biti bez straha da će biti nekog zastoja u radu.

Ključne izmene, kako ističu u auto školama su u izgledu poligona gde se uvode neke dopunske radnje. Najveći zahtevi su za više kategorije sa kamionom i sa kamionom sa prikolicom, jer će morati da se vozi sa opterećenjem, te će morati da se nekoliko puta istovara i utovara kamion, prenosi Dnevnik.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Najveći problem za ogroman broj auto-škola, prema anketi koju je početkom leta sprovela Privredna komora auto-škola Srbije, bio je kosi uspon namenjen za obuku vozača na poligonu (kretanje pod ručnom).

Tada je više od trećine anketiranih škola izjavilo da "nema uslove ili mogućnost" da izgradi "uspon na poligonu". Ipak, prema podacima koje su "Novosti" nezvanično dobile iz MUP Srbije, sada je situacija daleko bolja i skoro da nema auto-škole koja taj problem nije rešila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mladi vozači cena obuke obuka vozača auto škole

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana