Tekst objavljen: 20.03.2020 13:15        


Preduzeće Prva iskra namenska iz Bariča kod Obrenovca počelo je da proizvodi sredstava za dezinfekciju na bazi persirćetne kiseline

Počinje proizvodnja sredstava za dezinfekciju u "Prvoj iskri" iz Bariča

Direktor preduzeća Prva iskra namenska a.d. Stanoje Biočanin kaže da je, bez obzira na okolnosti koje nameće virus, ta kompanija nastavila i sa redovnom proizvodnjom, koju je smenski prilagodila.

- S obzirom na to da smo mi hemijska fabrika, jer je proizvodnja eksploziva hemijski proces, shvatili smo da su potrebe društva da se hitno reaguje proizvodnjom odgovarajućeg dezinfekcionog sredstva - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, ova kompanija je uspela, pre svih ograničenja na granicama, da kupi sirovine, tako da sada može da napravi više od milion litara dezinfekcionog sredstva na bazi persirćetne kiseline, koje je ekološko i može bezbedno i veoma efikasno da se upotrebljava.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On je dodao da je proizvod registrovan u Zavodu za farmaciju, dok je Ministarstvo zdravlja izdalo Rešenje o prometu.

Podsetimo, preduzeće Prva iskra-namenska, poznato je po proizvodnji eksploziva.

Početkom godine, ovo preduzeće pridružilo se grupaciji Odbrambene industrije Srbije, koju čine proizvođači naoružanja i vojne opreme a čiji je većinski osnovni kapital državni ili društveni.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prva iskra barič sredstva za dezinfekciju proizvodnja korona virus vanredno stanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana