Tekst objavljen: 11.02.2020 10:25        


Građani će uskoro robu i usluge moći da plaćaju korišćenjem isključivo mobilnog telefona i IPS kju-ar koda na aplikaciji za mobilno bankarstvo

Počelo testiranje QR koda u prodavnicama, od marta moguće i plaćanje Infostana

Za ovu transakciju ne postoji provizija, a sistem se trenutno testira na ograničenom broju mesta, jer je u toku takozvana pilot-produkcija, pišu "Večernje novosti".

Već sada, u jednom trgovačkom lancu, proizvodi mogu da se pazare na ovaj način, piše list. U martu će preko IPS kju-ar koda moći da se izmire dugovanja beogradskom Infostanu za februar. Uskoro će aplikacija biti ponuđena svim korisnicima i očekuje se širenje sistema.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Da bi se ovaj način transakcije realizovao, trgovci i preduzeća u dogovoru sa svojom bankom treba da omoguće tu uslugu. Srbija prva u Evropi uvodi ovaj način instant plaćanja na prodajnim mestima, piše list. Na realizaciji ovog projekta radi Narodna banka Srbije.

"Kupac će brzo, lako i jednostavno moći da obavi uplatu, a kod sebe neće morati da ima novac ili platnu karticu", objašnjavaju za "Novosti" iz Narodne banke, i dodaju da je sve što je potrebno mobilni telefon i aplikacija za mobilno bankarstvo banke u kojoj ima otvoren račun. Ističu i da je prednost IPS kju-ar kodova to što mogu da se štampaju na računima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plaćanje preko mobilnog plaćanje skeniranjem QR koda QR KOD mobilni telefoni infostan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana