Tekst objavljen: 07.12.2019 13:00        


Skupština Srbije usvojila je set izmena zakona o platama zaposlenih u državnim službama, kojim se za još godinu dana - do 2021. godine, odlaže prelazak na nov sistem određivanja plata uz uvođenje "platnih razreda"

Platni razredi i definitivno odloženi za 2021. godinu

Skupština je danas usvojila izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, izmene Zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave i izmene Zakona o zaposlenima u javnim službama.

Resorni ministar Branko Ružić ranije je izjavio da je poslodavcima i zaposlenima dat novi pripremni period za pripremu novih rešenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Po njegovim rečima, izmene zakona potrebne su da bi se sprovela "detaljnija procena fiskalnog uticaja uključivanja svih zaposlenih u javnom sektoru u novi sistem plata" i omogućilo planiranje i utvrđivanje troškova rada zaposlenih prema novom sistemu plata.

Cilj je da se spreči da "učešće mase zarada opšte države u bruto domaćem proizvodu poraste" i da se "ne naruši finansijska održivost republičkog, pokrajinskih i lokalnih budžeta", rekao je Ružić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
platni razred zakon o sistemu plata zaposlenih u branko ružić odloženi platni razredi odlaganje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana