Tekst objavljen: 02.06.2015 16:45        


Dobro smo upoznati sa šalterima i čekanjem. Taman kad stignemo na red ispostavi se da je pauza. Ivan Maras je odlučio da uzvvrati "udarac" na originalan način.

Platio ratu kredita sa 3.420 metalnih novčića

Ivan Maras iz Hrvatske došao je u poslovnicu da plati ratu svog oca koji je penzioner. Rata iznosi 200 kuna, ali on je odlučio da je plati u kovanicama.

Službenica za šalterom rekla mu je da mora da ispuni nalog na 3.420 kuna i Ivan je rekao da će platiti svaku ratu, ali da će za svaku kunu ispuniti po jedan nalog.

"Na taj način sam se odlučio da zagorčam banci život, kao što su oni meni i mojoj porodici. Iskreno sam se nadao da će sedam banaka koje smo mi iz udruženja "Franak" tužili nakon nedavne presude Vrhovnog suda, započeti sa klijentima da dogovaraju način otplate. Budući da oni to nisu uradili, ja sam na taj način odlučio da se osvetim. Imam pravo da otplaćujem kredit kako želim, pa čak i u metalnim novčićima od po jedne kune ili po 10 lipa", rekao je Ivan, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Došao je u poslovnicu u 17:15 sa novčanicama od po 200 kuna i insistirao da celokupnu ratu plati kovanicama od po jedne kune. Službenica je pristala da štampa naloge za jednu kunu i da unosi u kompjuter. Do kraja radnog vremena, odnosno 19 časova, službenica je uspela da završi 55 naloga, a onda je Ivan zamolio da se uradi štampa za nalog na 3.146 kuna i na taj način ostao je dužan oko 200 kuna. Ivan je rekao da će taj nalog uplatiti ovih dana, ali ponovo sve po kunu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rata kredita kovanice švajcarac kredit u švajcarcima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana