Tekst objavljen: 17.10.2019 14:55        


Privredna komora Srbije (PKS) najavila je danas, da bi do kraja godine na Google Play prodavnici trebalo da bude dostupna njena Instant PAY aplikacija, koja će omogućiti naplatu proizvoda i usluga mobilnim telefonom ili tablet uređajem i pružiti mogućnosti proširenje naplate trgovcima, bez ikakvih inicijalnih i fiksnih troškova

PKS do kraja godine plasira Instant Pay aplikaciju

"Instant PAY aplikacija PKS je pre svega namenjene trgovcima i preduzetnicima koji nemaju POS terminale, dok će trgovcima koji imaju POS terminale pružiti mogućnost proširenja usluga kupcima, uz niže troškove transakcija, jer nema kartičnih šema", izjavila je sekretar Udruženja finansijskih institucija PКS Кatarina Ocokoljić na predstavljanju aplikacije u okviru konferencije "Sinergija19".

Ona je istakla da reč o najsavremenijem načinu bezgotovinskog plaćanja preko koga primalac dobija sredstva odmah na račun, u takozvanom realnom vremenu, u režimu 365 dana u godini, sedam dana nedeljno, 24 časa dnevno, a koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Peyten.

Dodala je da je aplikacija zasnovana je na Instant platnom sistemu (IPS) Narodne banke Srbije, koji će uskoro biti dostupan kroz sve bankarske kanale.

Ocokoljić je objasnila da će PKS svojim članicama ponuditi aplikaciju potpuno besplatno, odnosno da je dovoljno da kompanije koje se odluče za ovaj vid usluge, preuzmu aplikaciju sa Google Play prodavnice, obrate se banci kod koje imaju račun i aktiviraju aplikaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"PKS je spremna za produkciju, ali su trenutno aplikacije koje su preuzele banke u fazi testiranja i čim se taj postupak završi u testnoj laboratoriji NBS, što se očekuje veoma brzo, aplikacija će se naći na Google Play prodavnici", rekla je ona.

Do sada su ugovore o uvođenju tog novog sistema plaćanja, koji je po zakonu obavezan za sve banke, potpisale Rajfajzen banka, Banka Poštanska štedionica, Кomercijalna banka, dok su u fazi okončanja potpisivanja ugovora Vojvođanska banka, OTP banka, Halk i Erste banka.

Na predstavljanju je rečeno i da se instant plaćanje koristi za male transakcije, a u Srbiji je određeno da kroz ovaj sistem može da prođe plaćanje do 300.000 dinara.

Iz PKS čekuje da u budućnosti ovakav vid naplate postane i najzastupljeniji, imajući u vidu koliko je mobilni telefon postao deo svakodnevice.

1 komentar

  1. User image
    Apple korisnik 18.10.2019 11:08

    Šta je sa podrškom za Apple uređaje?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Instant Pay aplikacija Instant Pay Privredna komora Srbije google play online plaćanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana