Tekst objavljen: 19.03.2016 14:31        


Privredna komora Srbije počela je projekat digitalizacije usluga, tako da će već polovinom ove godine, kada projekat treba da bude završen, preduzeća u našoj zemlji imati mogućnost da elektronskim putem nabave dokumenta važna za poslovanje.  

PKS digitalizuje usluge, štedi novac i vreme privredi

"Projekat digitalizacije postojećih i razvoj novih online servisa PKS, značajno će uštedeti novac i vreme privrednika i povećati efikasnost poslovanja naših kompanija", istakao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Čadež je podsetio na činjenicu da PKS godišnje privredi izda više od 120.000 dokumenata.
Pojedini sertifikati, uverenja, mišljenja i potvrde, koje izdaje nacionalna asocijacija srpske privrede, po osnovu javnih ovlašćenja, biće ponuđeni kao elektronski servisi članicama, firmama, novoosnovanim preduzećima i drugim kompanijama.

Većim korišćenjem informacionih tehnologija, posebno uvođenjem e-usluga, ostvaruju se strateški ciljevi Privredne komore Srbije - poboljšanje poslovnih procesa i ambijenta za poslovanje u Srbiji, navodi se u saopštenju PKS.

Modernizacija servisa privredi, koja predstavlja veliki korak napred za srpske firme i za predstavnike stranih kompanija koje posluju u Srbiji, unaprediće poslovanje i osloboditi dodatne resurse, što je posebno značajno za mikro, male i novoosnovane kompanije.

U prvoj fazi projekta, finansiranjem jednog dela e-usluga, učestvovaće GIZ - Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, po nalogu Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj - BMZ, u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Deo online servisa Privredne komore Srbije biće ponuđen i u saradnji sa Upravom carina, uz podršku Ministarstva finansija Srbije, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
digitalizacija Privrednoj komori Srbije (PKS) PKS štednja novca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana