Tekst objavljen: 03.11.2014 11:59        


Afera Agrobanka postao je školski primer lošeg i neodgovornog odnosa države prema onima koji ulažu kapital u neku zemlju, kažu akcionari te banke.

Pitanje Agrobanke i u Londonu

Nakon predavanja koje je održao u Londonu LSEE 27/10/2014 premijer Srbije je dao intervju u Londonskoj školi ekonomije. Među najvažnijim pitanjima pored međunarodnih odnosa i slobode medija, našlo se i pitanje akcionara Agrobanke.

"Intezivnim kontaktima akcionara Agrobanke sa zemljama EU, Amerikom, Evropskom Komisijom kao i delegacijom EU u Srbiji postignuto je da afera Agrobanka bude školski primer lošeg i neodgovornog odnosa države prema onima koji ulažu kapital u neku zemlju", kaži akcionari..

Prema njihovim rečima, može se slobodno reći da će rešenje afere Agrobanka biti lakmus papir na osnovu koga će investitori ocenjivati sigurnost ulaganja u Srbiju, a za Evropsku komisiju to će biti jasan signal dokle se došlo sa evropskim reformama u Srbiji od čega zavisi i brzina daljeg napretka Srbije ka članstvu u EU.

Premijer Vučić je u svom odgovoru na pitanje oko obeštećenja akcionara Agrobanke naglasio da će država Srbija preuzeti sve zakonom dozvoljene mere da obešteti sve one koji su izgubili nešto što njima pripada.

Postavlja se ključno pitanje kada će se to desiti jer je od pljačke akcionara prošlo skoro tri godine a da ništa nije učinjeno da se akcionarski kapital vlasnicima vrati Akcionari naglašavaju da će za taj period država Srbija pored opljačkane privatne imovine morati i da nadoknadi svu štetu nastalu takvim lošim postupanjem.

Nastavićemo našu legitimnu borbu protiv Državno-finansijsko-političko-tajkunskog kriminala sve do trenutka konačnog i pravedog obeštećenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
agrobanka akcionari agrobanke afera agrobanke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana