Tekst objavljen: 21.09.2019 9:00        


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzioneri jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobiti u periodu između 20. novembra i 1. decembra."Najkasnije do 1. decembra ćemo penzionerima da uplatimo 5.000 dinara", rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Penzionerima 5.000 dinara između 20. novembra i 1. decembra?

Dodao je da će ta jednokratna pomoć najviše značiti penzionerima sa najmanjim primanjima i da će moći da se spreme za slave Aranđelovdan i Svetog Nikolu, kao i Božić.

Vučić je podsetio da će od novembra biti povećane plate u javnom sektoru, a najviše medicinskim sestrama.

Pozvao je mlade da ostanu u Srbiji i da imaju više dece i istakao da samo tako možemo da opstanemo.

"lako je reći meni da pričam gluposti i daj veću platu pa ću da ostanem u zemlji. Pa ne može niko da ti da to za tri dana, niti za tri godine. Ali, smo u poslednjih pet godina sa 330 evra plate povećali na 510 evra koliko će sada biti. Kada bio takav progres imali u narednih pet godina pa da bude 780 evra, što bi bio izvanredni rezultat. Srbija bi velikom brzinom pristizala razvijene zemlje po visini plate, ali za to je potrebno vreme i strpljenje".

Vučić, takođe, kaže da se užasava tekstova u medijima kako Nemačka i druge evropske zemlje čakaju naše radnike.

"Iz kože mi dođe da iskočim kada vidim kako se reklamiraju druge zemlje. Treba da gradimo svoju zemlju i da nam Srbija bude puna deca, a ne da gradimo druge zemlje i njima da ostavljamo svoju decu", poručio je predsednik.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dodao je da naša ekonomija neće moći da izdrži da ko ne bude imao ko da radi.

"Ostanite ovde da se borimo zajedno i hvatamo korak sa svetom, a to ćemo uspeti digtalizacijom, robotikom i veštačkom inteligencijom", poručio je Vučić i dodao će država nastaviti da sve više da privlači strane investicije.

Hvala građanima što su razumeli da je težak put dobar za Srbiju i hvala im na toj vrsti odgovornosti, dodao je predsednik Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dinar investicije penzioneri Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana