Tekst objavljen: 19.04.2017 15:00        


TOKIO, 19. aprila (Tanjug) - Potpredsednik SAD Majk Pens zahvalio se danas japanskim kompanijama za doprinos ekonomskom prosperitetu SAD. "Naša trgovina je važan faktor našeg uspeha. Ekonomsko partnerstvo između Sjedinjenih Država i Japana će nastaviti da raste i cveta", izjavio je Pens, dodajući da dve države zajedno čine trećinu svetske ekonomije, prenosi agencija Frans pres.

Pens: Kompanije iz Japana doprinose prosperitetu SAD

U obraćanju japanskim i američkim poslovnim liderima koji borave u poseti Tokiju, Pens je rekao da su SAD zahvalne za japanske investicije i podsetio je na jake poslovne veze između prve i treće najveće svetske ekonomije.

Takođe je pohvalio japansku automobilsku kompaniju Tojotu i druge velike japanske korporacije zbog njihovog doprinosa prosperitetu SAD.

"Vaše poslovanje stvara radna mesta i podstiče inovacije u Sjedinjenim Državama i Japanu", poručio je Pens.
Kako podseća AFP, američki predsednik Donald Tramp je početkom januara zapretio Tojoti uvođenjem carina zbog planirane izgradnje nove fabrike za proizvodnju automobila u Meksiku.

Nekoliko nedelja posle toga, Tojota je najavila da će investirati 600 miliona dolara i otvoriti 400 radnih mesta u jednoj od svojih fabrika u SAD, u sklopu investicije u vednosti od 10 milijardi dolara u SAD u narednih pet godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana