Tekst objavljen: 26.06.2020 10:40        


Kompanija PayPal želi da ponudi svojim korisnicima direktnu kupovinu i prodaju kriptovaluta u naredna tri meseca, izveštava Coindesk navodeći dva insajdera

PayPal želi integraciju sa bitkoinom

Planirana je i integracija kripto-novčanika, pomoću kojih korisnici mogu upravljati svojim novčićima. Nisu date informacije o tome koje bi kriptovalute trebale biti uključene, ali izgleda očigledno da je bitcoin jedna od najpopularnijih.

Da bi osigurao potrebnu likvidnost, PayPal radi sa raznim menjačnicama. U kripto zajednici su potencijalni kandidati Coinbase i Bitstamp, dva najveća svetska trgovca kriptovalutama.

Evropski i američki korisnici PayPala već mogu kupiti Bitcoin uz PayPal, ali novčićima se do sada upravljalo pomoću novčanika od partnera Coinbase. No, u budućnosti će se novčići čuvati direktno na račun korisnika PayPal-a.

Brojni su znakovi koji govore u prilog takve kripto integraciju. PayPal je već pokazao jasan interes za nalet u kripto svemir. Na primer, pružalac usluga platnog prometa pridružio se projektu Libra koji je pokrenuo Facebook, ali je potom izašao nakon sve većeg protivljenja države.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U svom godišnjem izveštaju PayPal je već istakao da su blockchain i virtuelne valute potencijalni faktori rizika za poslovanje. Stoga nije iznenađujuće da grupa sada želi pažljivije da sagleda ta pitanja i traži načine na koje bi od njih mogla imati koristi.

Bitcoin bi takođe trebao imati koristi od integracije sa PayPalom. S obzirom na ogroman broj PayPal kupaca, njegovo prihvatanje u društvu i širenje kao sredstvo plaćanja mogu se stoga znatno povećati. Budući da je PayPal već široko korišćeni internet servis, bilo bi mnogo lakše nabaviti Bitcoin i ostale digitalne valute.

Na osnovu izveštaja “Coindesk-a”, PayPal je do sada planirao samo omogućiti kupovinu i prodaju kriptovaluta, ali ne i prihvatanje plaćanja u kripto-novcu. Međutim, ovo bi mogao biti sledeći korak. Ono što je sigurno je da će, ako se PayPal zaista uključi u kriptovalute, to biti uzbudljivo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriptovalute bitkoin paypal integracija sa bitkoinom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana