Tekst objavljen: 07.01.2019 10:00        


Šanker, vozač, magacioner, dadilja, električar, negovatelj starijih, frizer, šminker - to su samo neki od poslova kojima se možete baviti u slobodno vreme.

Part time poslovi, sve popularniji vid dodatne zarade

Dnevnice su u rasponu od 1.000 do 1.500 dinara, a ne iziskuju puno radno vreme. Ukoliko želite da uvećate kućni budžet, možete potražiti neke od navedenih poslova ili na kraju pokrenuti sopstveni biznis koji ćete raditi u slobodno vreme, kao što je dekoracija, pravljenje slatkiša, šminkanje ili friziranje…

Sa sajta za pronalaženje poslova "Infostud" objašnjavaju da se kako se bliže praznici povećava i potražnja radnika u magacinima.

Nemanja Stefanović, direktor "Poslonauta", objašnjava da su neka zanimanja iz oblasti ugostiteljstva i saobraćaja skoro uvek aktuelna.

- Povećana je potražnja u poslovima u ugostiteljstvu, ali povećana je i ponuda takvih poslova. To jeste nešto što se može raditi nepuno radno vreme. Ostalo što primećujemo jeste da postoji potražnja za vozačima, što je takođe posao koji se ne mora raditi puno radno vreme. Opet zavisi od radnog mesta i kompanije u kojoj se radi. Rad u ugostiteljstvu je najfleksibilniji jer postoje i međusmene, pa je lako uklopiti se. U principu studenti traže takve poslove, i to je pre svega popularno kod mladih ljudi, oni žele neku fleksibilnost da bi se uskladili sa nekim svojim privatnim obavezama - objašnjava Stefanović.

Prema njegovim rečima, sada su aktuelni i poslovi u trgovinama, pakovanje, skladištenje, obeležavanje robe.

- Kako se bliže praznici, dosta je povećana potražnja za magacionerima, sve više je robe i prodaje, povećana je opšta potrošnja, samim tim se povećava i broj radnika u magacinima. U pitanju su poslovi koji podrazumevaju obeležavanje robe, sređivanje robe u magacinima, pakovanje paketića, eto to je, recimo, nešto aktuelno. Što se zarade tiče, mi nemamo direktan uvid, ceo taj pravni postupak se rešava ili preko omladinskih zadruga ili preko agencija za zapošljavanje. Ono što je opštepoznato je da se dnevnice otprilike kreću od 1.000 do 1.500 dinara - dodaje Stefanović.

- Preko agencije za zapošljavanje pronašla sam dodatni posao čuvanja dece. Sat vremena se plaća 150 dinara po detetu, s obzirom na to da radim na trafici prvu smenu koja se završava u 15 časova, od 17 časova sam već na novom poslu, čuvam dvoje dece koji su prepodne u vrtiću, a popodne kod kuće. Zajedno s njihovom mamom brinem o njima do 22 časa, to je 1.500 dinara za dan, ne radim svakoga dana, već se prilagođavamo - kaže dvadesetosmogodišnja Jelena Spasić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dodatni posao mogu naći i fitnes treneri, predmetni profesori, profesori stranih jezika, taksisti, osobe koje su zadužene za održavanje društvenih mreža, IT stručnjaci...

Tražene negovateljice za stare

Među oglasima za posao može se primetiti da je najveća potražnja u zdravstvu, ne računajući rad u privatnim klinikama. Medicinske sestre su tražene za negovanje bolesnika u kućnim uslovima. Takođe, traže se i negovateljice starijih osoba čija cena rada košta 150 dinara po satu, ukoliko je u pitanju kratak vremenski period, ukoliko se radi mesečno, cena se kreće oko 30.000 dinara za mesec dana. Po istoj ceni se naplaćuje i čuvanje dece.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dodatni novac part time dodatni posao novac zarada ugostitelji prodavci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana