Tekst objavljen: 19.12.2017 9:23        


Nova hartija od vrednosti zasnovana na ceni digitalne valute bitkoin beleži manje trgovanje nakon debitovanja na trgovačkoj berzi u Čikagu (CME)

Pad vrednosti nove bitkoin hartije na trgovačkoj berzi

Nova hartija od vrednosti zasnovana na ceni digitalne valute bitkoin beleži manje trgovanje nakon debitovanja na trgovačkoj berzi u Čikagu (CME), nedelju dana nakon što je druga takva hartija lansirana na jednoj rivalskoj berzi, javlja agencija AP.

CME Grupa, vlasnik Čikaške berze, pokrenula je trgovanje bitkoin fjučersima u nedelju uveče. Do 2:20 časova u ponedeljak ujutro (7:20 časova po Griniču) cena terminskih ugovora, koji ističu u januaru, iznosila je 19.405 dolara što je pad u odnosu na cenu na otvaranju trgovanja od 20.650 dolara.

CME fjučersi, kao i oni kojima je prošle nedelje počeo da trguje Kombo, CME-ov konkurent, ne uključuju stvarni bitkoin. Fjučersi CME-a će pratiti indeks cena bitkoina koje će se povlačiti sa nekoliko privatnih berzi. Fjučersi kompanije "Cboe" prate cene bitkoina sa posebne privatne berze poznate pod nazivom Gemini.

Svaki fjučers ugovor prodat na CME berzi predstavlja pet bitkoina, dodaje američka agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin hartija bitkoin berza valuta pad vrednosti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana