Tekst objavljen: 11.01.2021 10:55        


Vrednost bitkoina prekjuče je izgubila na vrednosti 11,71 odsto i pala na 35.544 američkih dolara, navode američki mediji. Ova kriptovaluta pre tri dana dostigla je istorijskih 41.131 američkih dolara, što je bio novi rekordan nivo svih vremena, međutim, vrednost je već par dana kasnije opala

Pad od 11 odsto: Bitkoin potonuo za svega nekoliko sati

Vrednost Bitkoina je 2. januara prvi put premašila vrednost od 30.000 dolara, a samo nekoliko nedelja ranije ta kriptovaluta je prvi put dostila 20.000 dolara. Prošle godine, cena bitkoina se gotovo učestvorostručila, dostižući nivo iznad 29.000 dolara.

Investiciona banka “JPMorgan” objavila je u ponedeljak smelu dugoročnu prognozu o ciljanoj ceni bitkoina, tvrdeći da bi ova kriptovaluta mogla da se popne na čak 146.000 dolara takmičeći se sa zlatom kao “alternativnom” valutom. Prema nekim prognozima, bitkoin bi u narednih nekoliko godina mogao da ode na 300.000, a prema najsmelilim tumačenjima berzanskih tokova među kriptovalutama, i na fantastičnih 400.000 dolara po novčiću.

Biće to svakako višegodišnji proces, što dokazuje da se ulaganje u ovu kriptovalutu treba posmatrati kao dugoročno ulaganje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Vest da je vrednost bitkoina skočila na nov rekordan nivo svih vremena i dostigla cifru od više od 40.000 dolara prosečnog korisnika interneta verovatno nije preterano uzbudila. Ipak, za one koji su dosad već “iskopali” svoje novčiće, cena kriptovalute koja je dostigla svoj istorijski maksimum početkom godine, sigurno je sjajan početak 2021.

Vrednost bitkoina raste od 2017. godine, kada je vredeo manje od 1.000 dolara. Aktuelni skok počeo je u oktobru, pošto je PayPal pokrenuo servis kupovine, prodaje i plaćanja tom kriptovalutom. Američki analitičari smatraju da su tradicionalni investitori tek počeli da koriste bitkoin, a ugledni analitičari Vol strita počeli su da prate kurs ove kriptovalute.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriptovalute pad vrednosti bitkoina pao bitkoin vrednost bitkoina bitkoin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana