Tekst objavljen: 02.04.2019 10:45        


Do kraja aprila se može očekivati završetak svih radova na zahtevnoj trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru, izjavio je direktor sektora za izgradnju Koridora Srbije Aleksandar Senić. 

Ovog leta na more u Grčku - autoputem

"Koridori Srbije obaveštavaju javnost da su svi asfalterski radovi u Grdeličkoj klisuri završeni. Ostaje nam još da završimo galeriju na kosini dva i opremanje tunela i s tim će trasa novog autoputa kroz Grdeličku klisuru biti spremna za puštanje u saobraćaj“, rekao je Senić.

On je istakao da je auto-put kroz Grdeličku klisuru možda najzahtevniji građevinski poduhvat u ovom veku u Srbiji, podsetivši da je ona duga 26,3 kilometra, sa 33 mostovske konstrukcije, devet velikih potpornih konstrukcija i na desetine malih, a obuhvata i regulaciju reke u dužini od više od četiri kilometra. Na ovom auto-putu su petlje Predejane i Vladičin Han, i dva velika tunela, od kojih je Manojle trenutno najduži u Srbiji.

„Imali smo sastanke sa izvođačima koji rade na galeriji na kosini 2 i njihovo obećanje je da će do 20. aprila završiti sve radove na galeriji i samim tim će od 20. aprila galerija biti spremna za puštanje u saobraćaj. Osim galerije, imamo i elektro-mašinsko opremanje tunela, a obećanje izvođača radova je da će celokupno opremanje tunela biti završeno do kraja aprila“, rekao je Senić.On je dodao da se očekuje da će do 30. aprila biti završeni svi radovi na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru i da će posle toga trebati samo da se testira oprema, i ona će biti spremna za saobraćaj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Inženjer Danijel Maljenović iz kompanije „Trace“, koja radi trasu dugu pet kilometara od tunela Predejane do Caričine doline, rekao je da je asfaltiranje završeno poslednjeg dana marta i da se rade završni radovi na saniranju kosine i potpornog zida M2. On je dodao da se obavljaju završni radovi, obeležava se horizontalna signalizacija i postavljaju se elastoodbojne ograde, tako da se sredinom meseca očekuje da će radovi biti završeni i da će do kraja meseca trasa biti predata investitoru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje grčka letovanje Grčka izgradnja autoputa autoput grdelička klisura

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana