Tekst objavljen: 03.01.2014 13:00        


Da i dalje važi nepisano pravilo da je “Nemac” najomiljeniji auto na domaćem tržištu, govori istraživanje portala MojAuto rađeno na osnovu 100 najprodavanijih modela automobila preko ovog sajta u 2013. godini.

Ovo su najprodavaniji polovnjaci u Srbiji u 2013. (foto: Novosti)

Definitivno je da se automobili nemačke proizvodnje i dalje najbolje prodaju, čak 39,15% od 100 najprodavanijih modela čine “Nemci”. Za njima slede francuski automobili sa dobrih 23,66%, a zatim vozila italijanske proizvodnje 15,91%.

Četvrto mesto sa 8,19% zauzima američki Ford a interesantno je da peto mesto zauzimaju vozila domaće proizvodnje (Yugo, Zastava) što govori o slaboj kupovnoj moći u našoj zemlji.

Da je kupovna moć oslabila govori i podatak da se vozila japanske proizvodnje, koja važe za kvalitetna ali nešto skuplja, nalaze tek na 7. mestu sa svega 1,92% prodaje.

Ako govorimo o konkretnim modelima, najprodavaniji nemački automobil je Opel Astra, a od francuskih modela najviše kupujemo Renault Megane. Kod italijanskih polovnjaka, najlakše se odlučujemo za Punto, Stilo i Alfa Romeo 147.

U istraživanju, u prvih 100 najprodavanijih, nema automobila korejske proizvodnje. Zbog pristupačnije cene i duže garancije , za te automobile se kupci u našoj zemlji I dalje više opredeljuju prilikom kupovine novih automobila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
2013. Srbija automobili prodaja automobila kupovina automobila polovnjak polovnjaci polovni automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana