Tekst objavljen: 24.03.2017 14:04        


Ministar privrede Goran Knežević svečano je danas otvorio 53. Međunarodni salon automobila i 11. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme "MotoPas sion", na kojima je predstavljeno oko 410 izlagača iz 30 zemalja.

Otvoren sajam automobila

Sajam automobila i motocikala se održava pod sloganom "Godine prolaze strasti ne prestaju", a za posetioce će biti otvoren do 2. aprila.

"Danas mi svi zavide svi prijatelji što ću pre njih moći da vidim nove modele. Za nas muškarce fudbal i automobili su strast koja ne prestaje, kao što kaže slogan sajma", naveo je ministar.

Knežević je dodao da je Srbija u autoindustriji jedan od lidera u regionu.

On je rekao da se na sajmu mogu videti modeli sa alternativnim pogonskim rešenjima i najnovijim tehnologijama.

"Time pokazujemo da ne kaskamo za svetom. Automobilska industrija u Srbiji ima dugu istoriju od preko 80 godina i ona je jedan od pokretača industrijske proizvodnje i razvoja srpske privede. Srbija je jedan od lidera razvoja ukupne autoindustrije u regionu, a tu posebno mislim na investiranje u proizvodnju autokomponenti, za šta već duže vreme postoji ogromno interesovanje", istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, od 2014. do sada je potpisano čak 22 ugovora iz ove oblasti za koje je država dala podsticaje.

"Vrednost tih investicija je veća od 600 miliona evra i kroz njih će posao dobiti oko 24.000 naših građana", rekao je Knežević.

On je kazao da danas u 64 fabrike u Srbiji naših 35.000 građana pravi delove za najveće svetske proizvođače, među kojima su i lamborgini i porše.

To je, kako kaže, dokaz da imamo dobar poslovni ambijent, jer investitori biraju Srbiju pošto je bezbedna i stabilna zemlja.

"Pozivam sve invetitore strane, a posebno domaće, da iskoriste podršku države, jer zaista verujemo u potencijal privatnog sektora. Tek smo u trećem mesecu ove godine, a dobar glas o Srbiji je stigao do novih investitora automobilske industrije koji su samo u ovom kratkom periodu poslali upite za podršku njihovih projekata vrednih 115 miliona evra i planom zapošljavanja još 5.500 ljudi", naglasio je Knežević.

On je rekao da Vlada Srbija želi da ih bude još više u našoj zemlji, kao i nekoga ko će od nas sklapati i prizvoditi automobile.

"Želim posetiocima puno strasti", zaključio je ministar na kraju svog obraćanja.
Knežević je prošetao sajamskim štandovima i seo u dva nova modela - Alfa romeo "Stelvio" i Škoda "Kodiaq".

Predsednik UO Udruženja proizvođača drumskih vozila Srbije Aleksandar Vićentić je rekao da je sve spremo za početak sajma automobila i motocikala.

On je rekao da se od automobilske industrije očekuje danas da bude inovativna, ali i da obezbedi pristupačne cene, a istovremeno da ispuni i premaši očekivanja kupaca.

Predsednik IO DDOR Novi Sad Đorđo Markeđani DDOR Novi Sad je rekao da je autoindustrija barometar svake države i njene privrede, kao i da ona ima širi značaj pošto uvodi primenu novih tehnologija.
"Automobili se menjaju, stalno stižu nove tehnologije ,ali jedna karakteristika ostaje, a to je emocija", dodao je Markeđani.

Na toj 10-dnevnoj manifestaciji koja se održava na Beogradskom sajmu u 10 hala, na više od 41.000 metara kvadratnih izložbenog prostora biće predstavljeno 34 automobilska i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, kao i 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i šest brendova bicikala.

BMW za predstavljanje svojih modela i programa obezbedio ceo prostor hale 2A Beogradskog sajma gde će taj proizvođač predstaviti sve najbolje što u ovom trenutku proizvodi, uključujući premijere svojih električnih mašina "i8" i "i3", te novitete iz "serije 5", "sedmice" i "M2".

Za razliku od prethodnih godina, ove godine motocikli, kvadovi, ATV-ovi i bicikli su predstavljeni u tri hale Beogradskog sajma (7, 8 i 9), koje su specijalno preuređene za izlagače i ljubitelje dvotočkaša.

Novina ovogodišnjeg Salona automobila i Sajma motocikala čiji je slogan "Godine prolaze strasti ne prestaju" je narukvica od papira za ruku koju će dobijati svi posetioci koji kupe ulaznicu kako bi lakše i funkcionalnije mogli da se kreću po celokupnom sajamskom prostoru.

Radno vreme sajma je od 10:00 do 20:00, a cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, 200 dinara za grupne pisete, dok je za đake i studente cena karte 150 dinara.
Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.
U četvrtak, 30. marta, kako su najavili organizatori, biće organizovan Porodični dan, kada će biti omogućena porodična poseta sajma po ceni od 500 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sajam automobila automobili vozila auto sajam sajam Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana