Tekst objavljen: 20.02.2016 10:02        


Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i v.d. direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović otvorili su novi Info centar Turističke organizacije Srbije u Makedonskoj ulici u Beogradu.

Otvoren novi Info centar TOS-a u Beogradu

Kako je rečeno na otvaranju, Info centar u sklopu zgrade Doma omladine otvoren je u okviru meseca turizma, a svi zainteresovani građani ubuduće će i tu moći da dobiju informacije o turističkoj ponudi Srbije, gde mogu da provedu odmor i kako da dobiju vaučere za to.

Ljajić je na otvaranju novinarima rekao da je važno to što prvi put posle sedam godina beleži rast broja domaćih turista.

Taj podatak ohrabruje i govori o potencijalu koji nažalost nije bio dovoljno iskorišćen, rekao je on i dodao da se ove godine očekuje podela 46.000 vaučera, jer za toliko ima podsticajnih sredstava.

On je kazao da je siguran da će svi vaučeri biti podeljeni i da za njih postoji veliko interesovanje posebno penzionera jer je primećeno da u prvih mesec dana ove godine 68 odsto prijavljenih čine upravo oni.

"Nadam se da ćemo uspeti ne samo da podignemo ukupan turistički promet, već i da ćemo imati rast broja domaćih turista i ove godine u značajnom procentu. Što se tiče stranih turista, godinama unazad imamo dvocifreni rast i sa time može retko koja zemlja da se pohvali", rekao je Ljajić.

Upitan da li bi želeo da nastavi ovaj posao, odnosno da bude ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i nakon izbora, Ljajić nije imao komentar i dodao da trenutno razmišlja o poslu koji je ostao da se uradi u narednih mesec dana.

"Imamo još puno toga da uradimo, februar je mesec turizma i planiran je niz akcija i aktivnosti a sve u cilju održavanja Međunarodnog sajma turizma i afirmacije tog sajma, kao i čitav niz pratećih akcija ovog meseca", rekao je Ljajić.

Dodao je da je planirano postavljanje kamena temeljca za izgradnju Doma trubača u Guči i niz infrastrukturnih projekata koji će biti pokrenuti ili čak i završeni tokom februara.

Kako je naveo, budući da je puštena besplatna WF zona na graničnom prelazu Horgos, očekuje se da će to biti omogućeno uskoro i na Batrovcima.

Tokom predstojećeg Sajma turizma u Beogradu planirano je predstavljanje niza novina u toj oblasti, kao i brojni sastanci sa ministrima Slovenije, Crne Gore, Rusije, UAE...

Ministar je kazao da je najveći uspeh to što se napokon turizmu daje značaj koji on realno ima za privredni oporavak zemlje.

V.d. direktora TOS-a Marija Labović rekla je da je važno da se novi i Info centar otvara baš u mesecu turizma i neposredno pred 38. Međunarodni Sajam turizma. "Želimo da ugostimo što veći broj turista, kao i sve zainteresovane klijente i korisnike gde mogu dobiti korisne informacije o turističkoj ponudi Srbije", rekla je ona ističući da će se zahvaljujući atraktivnoj lokaciji u gradu još bolje promovisati turistička ponuda i potencijali Srbije, kao i manifestacije od kulturnog značaja.

Radno vreme Info centra biće od 9 do 21 čas, a kako je kazala Labović, građani će u centru moći da se informišu i o podeli vaučera.

"Tako će ne samo dobiti sugestije gde da provedu odmor, već i kako da koriste subvencije koje je obezbedila vlada", rekla je Labović.

Nakon otvaranja Info centra, na zgradi Skupštine grada predstavljena je i projekcija TOS-a kojoj je takođe prisustvovao ministar Ljajić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam vaučeri turistička organizacija Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana