Tekst objavljen: 06.05.2015 11:49        


Pojedinci, udruženja i mala preduzeća zainteresovana da razviju zelene biznis ideje, koriste lokalne resurse i revitalizuju tradicionalnu proizvodnju, imaju šansu da se od danas do 25. maja prijave na konkurs nacionalnog Foruma za zelene ideje.

Otvoren konkurs za inovativne preduzetničke eko-ideje

Konkurs po treći put realizuje Trag fondacija u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF) i Erste bankom.
Cilj konkursa je da se prepoznaju i podrže ideje sa najvećim potencijalom održivosti, odnosno ostvarivanja socio-ekonomskog razvojnog uticaja na svoju lokalnu zajednicu, uz očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.

Na konkurs se mogu prijaviti projekti koji ravnomerno obuhvataju sve elemente održivog razvoja, odnosno koji pored finansijske održivosti, takođe i kreativno rešavaju ekonomske, društvene i probleme životne sredine.

Prednost će imati ideje koje se pre svega oslanjaju na lokalne resurse, uključujući zapošljavanje lokalnog stanovništva i korišćenje njihovih znanja i veština, a uz to sadrže i nacrt poslovnog plana, kao i plana zaštite i unapređenja životne sredine.

Tri ideje koje budu ocenjene kao najznačajnije za važne promene na lokalnom nivou biće nagrađene sa po 5.000 dolara.

Pored nagrade na nacionalnom forumu, sve tri nagrađene ideje učestvovaće u julu 2015. godine na regionalnom Forumu Fonda braće Rokfeler (RBF) na Kosovu, uz mogućnost da se takmiče za dodatnu nagradu od 10.000 dolara.

Nagrađeni projekti biće dodatno podržani putem konsultacija i mentorstva sa ciljem da postanu konkurentne i održive na duži period.

Podnosioci projektnih ideja se na konkurs prijavljuju putem prijavnog formulara, koji se može preuzeti na sajtu www.tragfondacija.org.

Popunjen prijavni formular potrebno je poslati do 25. maja 2015. godine do 17 časova, elektronskim putem na adresu: zeleneideje@tragfondacija.org.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mala preduzeća preduzetnici konkurs udruženja projekti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana