Tekst objavljen: 12.09.2014 10:23        


OTP banka uvodi u svoj system poslovanja još jednu novinu, MasterCard Debit PayPass karticu. To je beskontaktna platna kartica vezana za tekući račun klijenta tj. klijentov paket računa.

OTP banka uvodi MasterCard Debit PayPass karticu

Prednost ovih kartica je brzina obavljanja transakcije, kao i jednostavnost, udobnosti i komfor kako za korisnika, tako i za trgovca. Beskontaktno plaćanje ovom jedinstvenom karticom kupovinu čini brzom, jednostavnom i funkcionalnom, naročito kada je reč o kupovini manjih vrednosti, kada nije potrebno uneti PIN kod. Radi se o klasičnoj debitnoj kartici, gde klijent raspolaže sa onoliko sredstava koliko u tom momentu ima na tekućem računu uvećano za iznos dozvoljenog prekoračenja po računu.

OTP banka Srbije je jedna od sedam banaka u Srbiji, koja se sertifikovala za korišćenje PayPass tehnologije i samim tim predstavlja jednog od lidera u ovoj oblasti. PayPass tehnologija plaćanja je prihvaćena gotovo u celom svetu i predstavlja trend i pravac u kojem se razvija sistem plaćanja sa platnim karticama. Radi se o rastućem tržištu i u prilog tome govori činjenica da broj banaka koje koriste ovu tehnologiju, raste iz meseca u mesec, te se očekuje da će u narednom periodu sve banke u svoje poslovanje sa platnim karticama uvesti beskontaktno plaćanje za svoje kartice i u svojoj prihvatnoj mreži.

Ovo je nova tehnologija beskontaktnog prenosa podataka sa platne kartice putem RFID tehnologije koja koristi radio antenu umetnutu unutar kartice za prenos podataka koji su potrebni za realizaciju transakcije. U pitanju je kartica potpuno identična bilo kojoj drugoj čip kartici, samo što pored ugrađenog čipa, ima i ugrađenu antenu koja se koristi u slučajevima kada postoji mogućnost za beskontaktnu transakciju. U tom smisli ove kartice su potpuno bezbedne kao i sve druge kartice sa čipom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
paypass OTP OTP banka paypass otp otp paypass MasterCard Debit PayPass otp banka kartica otp banka kartice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana