Tekst objavljen: 11.04.2020 9:00        


Na osnovu podataka koje je Narodna banka Srbije (NBS) prikupila od pružalaca platnih usluga, od 11 banaka koje pružaju uslugu prihvatanja platnih kartica na prodajnim mestima osam je ukinulo fiksne i druge naknade za korišćenje POS terminala

Osam banaka ukinulo naknadu za plaćanje na POS terminalima

U pitanju su naknade koje se naplaćuju u slučaju da trgovac ne ostvari ugovoreni promet preko POS terminala, naknada za korišćenje GPRS terminala i slično, ali ne i na naknade koje banke naplaćuju trgovcu po pojedinačnoj realizovanoj transakciji plaćanja koja je izvršena na tom POS uređaju, navodi se u saopštenju NBS.

Kako se ističe, na taj način su banke u uslovima vanrednih okolnosti učinile dodatni napor kako bi trgovcima, a naročito manjim, olakšale prevazilaženje posledica pandemije korona virusa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Istovremeno, time je omogućeno da trgovci zadrže najveći broj POS terminala na prodajnim mestima i obezbede kupcima bezgotovinsko plaćanje platnim karticama, što se u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji preporučuje.

Za vreme vanrednog stanja naknade su ukinuli banka Poštanska štedionica, Banka Inteza, Komercijalna banka, Vojvođanska banka, Kredi Agrikol banke, Prokredit banka, OTP banka i Unikredit banka, navodi se u saopštenju NBS.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Narodna banka Srbije pos terminal banke ukinuta naknada plaćanje na pos terminalu banke ukinule naknadu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana