Tekst objavljen: 05.02.2014 15:05        


Skoro 98 odsto korisnika računara uživa u jednostavnosti i pogodnostima kupovine i bankarstva na svojim PC i Mac računarima, tabletima i smart telefonima, pokazuje istraživanje koje su sproveli B2B International i kompanija Kaspersky Lab.

Onlajn transakcije su najveća briga na Internetu

To znači da je samo dva odsto učesnika ankete reklo da nikad ne koriste svoje računare i druge uređaje za plaćanje filma, pesme ili igrice; za rezervaciju vozne ili avionske karte; ili za kupovinu nekih stvari, plaćanje drugim ljudima, i organizovanje svojih finansija.

Po rezultatima istraživanja onlajn kupovina je najpopularnija aktivnost, sa 95 odsto ljudi koji koriste ove usluge. Elektronsko bankarstvo je vrlo blizu, i koristi ga 91 procenat ljudi, a oko 74 odsto redovno koristi usluge elektronskog plaćanja.

Rezultati takođe pokazuju da većina koristi svoje PC ili Mac računare za onlajn finansijske transakcije - 77 odsto učesnika ankete koristi svoje uređaje za kupovine u onlajn radnjama a 71 odsto za elektronsko bankarstvo.

Ipak, navodi se u saopštenju kompanije Kaspersky, "nisu samo dobri momci oni koji su svesni ovih usluga - sajber kriminalci žarko žele da naprave unosne finansijske sajber napade i pretvore internet trgovinu u stvarni svet pljačke".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kao odgovor na to, svi cenjeniji onlajn servisi koriste razne tehnologije kako bi zaštitili bitne finansijske podatke svojih klijenata. Ipak, retko su ove mere same po sebi dovoljne da zaštite ljude od finansijskog kriminala.



Najefikasniji način za borbu protiv njih zahteva upotrebu onlajn zaštite, koja bi bila dovoljno dobra da može da bude ispred novih kriminalnih aktivnosti i da prepozna pokušaje krađe osetljivih podataka korisnika pre nego što finansijski podaci padnu u pogrešne ruke.

Napadači se nadaju da mogu da pobede antivirusne baze podataka koristeći novi, nepoznati malver, a računari koji koriste Windows su češće napadani od onih koji koriste druge operativne sisteme.

Kao i sve druge tehnologije, i onlajn finansijski servisi imaju svoje prednosti i mane. Zato
Kaspersky Internet Security-Multi-Device sadrži proaktivne zaštitne tehnologije kako bi glavni problem-finansijska prevara-bio eliminisan, a usput povećava prednosti internet plaćanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
onlajn online internet bezbednost Kasperski Kaspersky Lab internet trgovina internet bankarstvo internet kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana