Tekst objavljen: 06.11.2020 11:55        


Usvajanjem predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu, kojim je odobreno sto pedeset miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja turističkim agencijama, učinjen je važan korak za pomoć turističkom sektoru tokom pandemije

Odobreno 150 miliona dinara turističkim agencijama za polise osiguranja

Ministarka Tatjana Matić kaže da je cilj ove mere da se pomogne agencijama, a posebno manjim organizatorima putovanja, koji su najviše ugroženi tokom krize.

U saopštenju Ministarstva turizma se navodi da je ministarka podsetila da su većini turističkih agencija istekle obavezne polise osiguranja, što ih je dovelo u situaciju da izgube licence za rad, a epidemiološka situacija je dodatni faktor rizika koji osiguravajuće kuće uzimaju u obzir prilikom ugovaranja novih polisa.

- Sistem garancije putovanja je svakako neophodan da bi putnici bili zaštićeni, ali je u otežanim uslovima za rad agencijama, posebno manjim, predstavljao veliki izdatak koji će subvencijama biti umanjen -objasnila je Matićeva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Navela je i da je Vlada Srbije u prethodnom periodu donela niz mera za pomoć turizmu. U martu je usvojila Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano zbog kovida.

Takođe su omogućeni povoljni krediti za likvidnost i obrtna sredstva iz posebnog programa Fonda za razvoj za mala i srednja preduzeća, a programom bespovratne podrške pomoglo se hotelijerima iz 68 mesta Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pare za polise osiguranja turističke agencije polise osiguranja turizam pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana