Tekst objavljen: 28.06.2016 10:33        


Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je od početka godine do danas izdato preko 27.500 vaučera u vrednosti od 5.000 dinara za odmor na turističkim destinacijama u Srbiji, i da će, ako ovaj trend potraje, biti podeljeno svih 46.000 vaučera, predviđenih za ovu godinu. 

Od početka godine izdato preko 27.500 vaučera

"Ove godine ćemo samo na osnovu onih koji će koristiti vaučere imati preko 300.000 noćenja. To je impozantan rezultat", rekao je Ljajić u izjavi za Tanjug.

U prva četiri meseca ove godine, kako je istakao, registrovano je povećanje broja domaćih turista od 14 odsto, rast broja stranih turista od 15 odsto, kao i rast ukupnog broja noćenja od 18 odsto, dok je devizni priliv od turizma za 16 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine.

Penzioneri su, dodaje ministar, i ove godine najviše zainteresovani za vaučere, pa je tako njihov udeo među svim korisnicima vaučera oko 60 odsto, a slede zaposlena lica (31 odsto) i svi ostali (9,0 odsto), kao što su nezaposlena lica, ratni vojni invalidi i poljoprivrednici sa registrovanim domaćinstvima.

Sedam banja i tri planinska centra su među prvih deset najposećenijih destinacija za koje mogu da se koriste vaučeri, a i ove godine su, kako navodi Ljajić, najposećenije Prolom Banja, Lukovska Banja, Banja Koviljača i Soko Banja.

Ljajić najavljuje da će u budućnosti sigurno biti nekih promena, ali da se za ovu godinu ne planira nikakvo povećanje novčanog iznosa vaučera.

"Videćemo kakvi će biti efekti u ovoj godini, koliko ukupno će se vaučera iskoristiti i prema tome ćemo ovu akciju nastaviti i naredne godine, kako bismo izašli u susret domaćim turistima", poručuje ministar.
Napominjući da je ostao još manji deo vaučera, Ljajić je apelovao na sve zainteresovane da se što pre prijave, podsetivši da je krajnji rok za prijavu 15. oktobar ove godine.

Povodom prošlogodišnjih efekata kampanje podele vaučera, kaže da su rezultati bili odlični, jer je za tri i po meseca izdato preko 14.000 vaučera i ostvareno 118.000 noćenja.

"To je u velikoj meri uticalo na ukupan turistički promet, koji je u 2015. godini bio značajno veći nego prethodne godine, zahvaljujući čemu je prvi put od 2007. godine registrovan rast broja domaćih turista", precizira Ljajić.

Kada je reč o ugostiteljskim objektima koji se prijavljuju za vaučere, njih na današnji dan ima 582, što je, kako dodaje, više nego duplo u odnosu na prošlodišnji period i signal rasta poverenja u ovu akciju.
Prema njegovim rečima, nije bilo nikakvih pritužbi ni prijava i redovno se isplaćuje svima onima koji primaju vaučere, odnosno ugostiteljima.

"Akcija ide u tišini, bez velike medijske pompe i ostvaruje više nego odlične rezultate", zaključio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić u izjavi za Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vaučeri vaučeri za smeštaj država domaći turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana