Tekst objavljen: 21.09.2018 13:26        


Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko banka nastavili su uspešnu saradnju na polju podrške razvoju malih i srednjih preduzeća kroz novi dugoročni kreditni sporazum u vrednosti od 20 miliona evra.

Novih 20 miliona evra namenjenih sektoru MSP

Henri Rasel (Henry Russell), direktor odeljenja za finansijske institucije za region Zapadnog Balkana u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), izjavio je da je nastavak ove uspešne saradnje izuzetno bitan za strateški razvoj konkurentnosti sektora malih i srednjih preduzeća kao zamajca celokupne ekonomije. „Evropska banka za obnovu i razvoj, kao što je i najavljeno ranije, proširuje saradnju sa Addiko bankom jer smo veoma zadovoljni dosadašnjim rezultatima i efektima koje smo ostvarili u okviru dva prethodna aranžmana. EBRD i Addiko Grupa razvijaju partnerske projekte i u drugim zemljama u regionu koji su odlično ocenjeni, posebno od kada se EBRD nalazi u vlasničkoj strukturi Addika, odnosno od 2015. godine“, rekao je Rasel.

Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd, istakao je da mala i srednja preduzeća predstavljaju jednu od kategorija privatnih preduzeća koja može da se pohvali konstantnim rastom i razvojem, naglašavajući da je za Addiko banku veoma inspirativan rad sa tako posvećenim preduzetnicima. „Stabilnost u poslovanju i strateško opredeljenje ka daljem rastu kandidovali su nas za ovu uspešnu saradnju. Važno je da istaknemo da su za nas potrebe klijenata uvek u središtu pažnje i to je jedan od razloga zašto EBRD nastavlja da posluje sa našom bankom u Srbiji, ali i sa Addiko Grupom u celini koja je jedan od lidera na tržištu regiona bivše Jugoslavije“, izjavio je Vojislav Lazarević.

Ugovor koji je potpisan predstavlja treći po redu aranžman između EBRD i Addiko Bank a.d. Beograd.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Addiko banka banka EBRD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana