Tekst objavljen: 16.04.2017 8:31        


BEOGRAD, 16.aprila (Tanjug) - Javno preduzeće Sportski i poslovni centar Vojvodina-Spens, raspisalo je oglas za izradu studije izvodljivosti akva parka i hotela kako bi se na parceli tog preduzeća gradio novi zabavno-poslovni kompleks, piše portal eKapija. Prema pisanju ovog portala, ideja da kod Spensa nikne akvapark i uz njega i hotel, pokrenuta je odavno, a novosadsko rukovodstvo preduzelo je nove korake ka realizaciji tog projekta. Prema pisanju novosadskih medija, procenjena vrednost investicije je oko 600 miliona dinara.

Novi Sad gradi vodeni park i hotel vredne 600 mil rsd

Usled mnogobrojne konkurencije i raznovrsnih tržnih cenatara, kako navode, Spens polako gubi na značaju. Da bi ovaj objekat koji je izgrađen 1981. godine i dalje bio atraktivan i prihvatljiv za veliki broj korisnika, neophodno mu je udahnuti novu snagu i učiniti ga ponovo jedinstvenim i posebnim, navodi se u obrazloženju oglasa.

Pored zatvorenog i otvorenog bazena, bilo bi poželjno izgraditi akvapark, čime bi se sadržaji upotpunili i kompletirala ponuda vodenih sportova, piše u tekstu oglasa.

Kako u Novom Sadu često borave, igraju utakmice i odsedaju mnogi sportisti i sportski funkcioneri, nema bolje lokacije za izgradnju hotela od prostora pored zatvorenog bazena, dodaje se u oglasu. Napominje se da je i prvobitnim projektom iz 1979. godine bila predviđena gradnja hotela za sportiste, do čije realizacije nije došlo zbog nedostatka novca. Kako kažu, studija izvodljivosti treba da analizira između ostalog, status projekta u odnosu na konkurenciju, lokaciju, ciljnu grupu, predlog kapaciteta i kategorije hotela.

Ranije je objavljeno da je za realizaciju ovakve investicije neophodna izmena Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, kako bi se ulagačima omogućilo da grade bez ograničenja visine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana