Tekst objavljen: 04.12.2016 17:30        


Finska telekomunikaciona kompanija Nokia, nekada svetski lider u proizvodnji mobilnih telefona, ponovo će se u prvoj polovini 2017. godine vratiti na tržište smartphone, saopšteno je iz te kompanije. 

Nokia se vraća na tržište smartfona u 2017.

Nokia, koja je sada lider u proizvodnji telekomunikacione opreme, potvrdila je da će kompanija HMD Global, kao vlasnik Nokia-nog brenda telefona, već naredne godine lansirati prvi Nokia-in pametni telefon, prenosi agencija Frans pres.

Iz Nokia-e je saopšteno da je HMD dobio "zeleno svetlo" za proizvodnju smartphone, nakon što je završio sve potrebne transakcije sa svojim tajvanskim partnerom FIH Mobile of Fokskonom i američkim Microsoft-om koji je 2014. godine kupio od Nokia-e njeno neprofitabilno poslovanje sa telefonima.

Microsoft-ov "izlet" u oblast proizvodnje telefona je 2014. godine koštao tu kompaniju 7,2 milijarde dolara, ali je bio "kratkog daha", pošto je već u maju ove godine odlučila da Nokia-ino poslovanje sa telefonima proda kompaniji HMD Global i FIH Mobile za 350 miliona dolara.

Microsoft je, takođe, odlučio da obustavi proizvodnju smartphone-a u Finskoj, otpuštajući oko 1.350 radnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni telefoni nokia smartphone Microsoft

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana