Tekst objavljen: 14.01.2015 16:15        


Gradjani Srbije će od polovine 2015. godine plaćati niže cene rominga u regionu, izjavio je u sredu direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel) Milan Janković.

Niže cene rominga u regionu od polovine godine

Janković je agenciji Beta rekao da je Ratel krajem decembra prošle godine doneo odluku o dinamici snižavanja cena rominga u regionu, da su mobilni operateri obavešteni i da treba da primene tu odluku.

Janković je podsetio da su Srbija, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovima krajem septembra 2014. potpisale sporazum o snižavanju cena rominga po uzoru na EU.

On je dodao da je početkom decembra održan je sastanak sva četiri regulatorna tela za telekomunikacije iz zemalja potpisnica sporazuma gde je dogovoreno da se direktno primeni direktiva EU i u trogodišnjem periodu snize cena rominga.

"Jedina modifikacija je da se zbog turističke sezone prvo snižavanje izvrši do 30. juna 2015, a zatim 1. jula 2016. i 2017. tako da tada imamo cene rominga kao i u Evropi. To će značajno smanjiti cene rominga za prenos podataka, razgovore i SMS", rekao je Janković.

Prema odluci Ratela, maksimalna cena poziva u romingu od 30. juna 2015. biće 0,29 evra po minutu za odlaze pozive i 0,08 evra po minutu za dolazne. Maksimalna cena SMS poruke biće 0,09 evra, a maksimalna cena MMS i za prenos podataka biće 0,7 evra po megabajtu (MB).

Cene poziva u romingu od 1. jula 2016. biće do 0,24 evra po minutu za odlazne, a 0,07 evra po minutu za dolazne pozive, dok će SMS koštati 0,08 evra, a prenos jednog megabajta podataka do 0,45 evra.

Od 1. jula 2017. godine maksimalne cene za odlazne pozive u romingu biće 0,19 evra po minutu, a za dolazne 0,05 evra po minutu, SMS će maksimalno koštati 0,06 evra, a prenos podataka 0,2 evra po megabajtu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
manja cena po min razgovora minut u romingu niže cene niže cene u romingu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana