Tekst objavljen: 20.02.2015 2:51        


Naftna industrija Srbije (NIS) i grad Beograd potpisali su danas Sporazum o strateškoj saradnji, u okviru koga će NIS izdvojiti 20 miliona dinara za projekte u oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženima u Beogradu.

NIS ulaže 20 miliona dinara u 2015. u Beogradu

Sporaztum su potpisali gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor kompanije NIS Kiril Kravčenko koji je poručio da kompanija neće revidirati saradnju sa društvenom zajednicom, iako će NIS zbog kriznog vremena za naftno-gasni sektor u 2015. morati da uštedi oko 20 milijardi dinara.

"Uvodimo unutrašnje nepopularne mere, ali ne revidiramo saradnju sa zajednicom i poslednje dve godine, od kada NIS ima stratešku saradnju sa gradom Beogradom, unapredili smo saradnju sa gradskim javnim preduzećima i na kulturnim projektima u Beogradu, rekao je Kravčenko.

On je istakao da je sledeća godina ključna za NIS, jer će kompanija svoje napore usmeriti na pojačanja saradnje sa mladim talentima.

Gradonačelnik Mali rekao je da je kroz ovaj program napravljeno sistemsko rešenje da grad i NIS zajedno rade na unapredjenju kvaliteta života u Beogradu i zahvalio NIS-u što je prepoznao značaj takvog projekta.

Mali je pozvao udruženja građana da učestvuju na NIS-ovom konkursu "Zajednici zajedno "koji traje od danas do 26. februara, navodeći da će grad novac koji je na raspolaganju uložiti kroz 15 projekata u znanje, mlade, zdrav način života i u sve što može da doprinese bojem životu u lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik je najavio i program "NIS šansa", koji će grad sprovesti sa tom kompanijom, a koji bi trebalo da pomogne prvom zapošljavanju mladih koji nemaju posao.

"Polovinu troškova za plate davao bi grad, a 50 odsto NIS, što je pravi način da podstaknemo zapošljavanje u gradu i pomognemo onima koji su budućnost grada", poručio je Mali.

Uslovi konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a zainteresovani svoje predloge mogu slati na mejl adresu zajednicizajedno@nis.su ili se prijaviti na sajtu.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 8. maja.
Program podrške lokalnoj zajednici NIS sporvodi od 2009. godine i do sada je uloženo skoro 800 miliona dinara u više od 600 projekata koji su doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova u kojima kompanija posluje.

U okviru ovog programa kompanija četvrtu godinu za redom sprovodi javni konkurs "Zajednici zajedno" koji se realizuje u 11 gradova: Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Niš, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran, Žitište i Ccačak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
program nisa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana