Tekst objavljen: 17.11.2019 9:00        


Na proleće počinje izgradnja jednog od šest novih auto-puteva, od Niša do Pločnika najavila je ministarka Zorana Mihajlović. Istovremeno radiće se i Moravski koridor koji će umrežiti putnu infrastrukturu Srbije

Niš - Pločnik na proleće, Moravski koridor na leto

Na sastanku sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem ministarka Mihajlović je rekla da je reč o projektima koji su važni, ne samo za grad, već i za Srbiju.

Ministarka je rekla i da je dogovoreno da na proleće krene izgradnja državnog puta od Malče do Proseka i sanacija lokalnog puta od Proseka do Jelašnice, koji je oštećen tokom izgradnje auto-puta. Sledeće godine počeće da se gradi i auto-put Priština–Merdare.

"Niš–Merdare–Priština, izlazak na Albansku luku, i to nas očekuje kao početak radova, ne samo razgovori i priče, već je to stvarno početak radova. To znači da smo mi poslednje dve-tri godine potrošili na pripremu dokumentacije, na pripremi, tražili način kako ćemo to finansirati. Sve smo to završili i sada radovi mogu da počnu", rekla je Mihajlovićeva.

Za povezivanje tih pravaca bitan je i Moravski koridor koji spaja celokupnu centralnu Srbiju.

"Očekujemo da na leto počnemo radove , u junu ili julu. Moravski koridor je bitan jer povezuje Pojate i Preljinu, dugačak je 110 kilometara", navela je ministarka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je izjavio da taj grad danas ima stabilne javne finansije i da najbolju saradnju ima sa Ministarstvom građevinarstva.

Dodaje da Niš sada gradi socijalne stanove i stanove za izbeglice i bezbednosne snage, a rekonstruisano je i 55 saobraćajnica u Nišu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
autoput grad niš Zorana Mihajlović darko bulatović moravski koridor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana