Tekst objavljen: 05.04.2020 11:00        


Pandemija koronavirusa i uvođenje vanrednog stanja, te život u dosada nepoznatim uslovima, privredi i društvu u Srbiji, ali i celom svetu, doneli su velike promene u načinu rada i poslovanja, kao i organizovanja proizvodnje, distribucije i plasmana proizvoda

NIS-ove bušotine rade normalno

Mnogi zaposleni sada rade od kuće, mnoga preduzeća uopšte ne rade ili su svoj rad svele na minimum, a na posao ne ide veliki deo zaposlenih u javnom sektoru. Ipak, mnogo je i onih koji svakog dana odlaze na radna mesta jer je neophodno da se do prodavnica i apoteka dopremi roba. Budući da je ukinut javni prevoz, baš kao i međugradski saobraćaj, mnogi poslodavci organizuju prevoz za svoje zaposlene, a ima i onih koji na posao voze sopstveni automobile.

Na pumpama u Srbiji goriva ima i sigurno je da će ga biti jer se u Rafineriji nafte Pančevo radi redovno, a radi se i na naftnim poljima, ukazuju u Naftnoj industriji Srbije. U toj kompaniji ističu da su, kao odgovorna kompanija koja angažuje više od 11.000 zaposlenih, odmah po izbijanju epidemije preduzeli niz mera da bi zdravlje zaposlenih, eksternih saradnika, izvođača i potrošača bilo zaštićeno, a to je i prioritet u ovoj situaciji, te da se neophodna zaštitna sredstva za zaposlene kontinuirano nabavljaju. Takođe, ističu u toj kompaniji, preduzet je i niz mera da bi se očuvala proizvodnja na svim vitalnim postrojenjima i stabilnost u snabdevanju naftnim derivatima u Srbiji.

U ovom trenutku, ukazuju u NIS-u, proizvodnja i prerada nafte i naftnih derivata, a potom i njihova isporuka i prodaja goriva na benzinskim pumpama, odvijaju se u najboljem redu. Proizvodnja u Rafineriji nafte Pančevo obavlja se nesmetano, a isto je i kada je reč o distribuciji derivata. Da bi se posao odvijao bez problema, u NIS-u je organizovan poseban prevoz za zaposlene. Kada je reč o Istraživanju i proizvodnji, u tom segmentu se preduzimaju sve neophodne mere da bi se očuvali stabilnost proizvodnje i zdravlje zaposlenih. U svim proizvodnim blokovima formirani su štabovi za reagovanje u uslovima vanrednih situacija i obavlja se svakodnevni monitoring zdravstvenog stanja zaposlenih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iz NIS-a ističu da su spremni za stabilno snabdevanje domaćeg tržišta – stanovništva, privrede i javnih institucija. U skladu s odlukama nadležnih državnih organa, benzinske pumpe NIS-a radnim danima rade od 7 do 15 časova, dok su vikendom otvorene od 7 do 13. Osim toga, određeni objekati rade 24 časa, a reč je o benzinskim pumpama na kojima se snabdevaju državni organi, zdravstvene i druge javne institucije, kao i pravna i fizička lica s posebnim dozvolama.

U NIS-u naglašavaju da će se i u narednom periodu poštovati sve preporuke nadležnih državnih organa i pratiti razvoj situacije vezano za koronavirus u Srbiji, ali i u drugim zemljama gde kompanija posluje.

Primenjuju se preporuke nadležnih

Da bi se očuvala proizvodnja i stabilnost snabdevanja naftnim derivatima, u NIS-u je formiran Krizni tim na nivou kompanije, ali i na nivou svakog biznis-bloka. Primenjuju se preporuke nadležnih organa o ponašanju da bi se sprečilo širenje infekcije, a zaposlenima su date jasne instrukcije o postupanju ukoliko postoji sumnja da je zaposleni zaražen. U poslovnim centrima u Beogradu i Novom Sadu, Rafineriji u Pančevu, kao i na ostalim lokacijama na kojima se može naći veći broj zaposlenih, redovno se sprovodi dezinfekcija. Zaposleni koji rade u administraciji rade od kuće, tako rade i svi kojima to priroda posla dozvoljava, a preporučeno je da se sastanci održavaju preko video-veze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Naftna industrija Srbije (NIS) nafta Srbija vojvodina naftne bušotine korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana