Tekst objavljen: 30.04.2014 9:00        


Već to što imate račun u banci košta 1.800 dinara godišnje. Uz čekove, izvode, opomene... trošak je višestruko veći, piše Blic. Banke imaju široku lepezu usluga koje nude, ali sa povećanjem njihovog broja, povećava se i broj naknada koje se korisnicima tih usluga naplaćuju. Jedinstvena lista tarifa ovih usluga ne postoji.

Nije jeftino biti klijent: Šta nam sve banke naplaćuju

Ono što jedna banka svojim klijentima daje besplatno, druga naplaćuje. Te provizije su teško vidljive korisniku, a iako u procentualnom iznosu predstavljaju mali trošak, u dužem vremenskom periodu iz novčanika nam izvuku veliku sumu novca.

Primera radi, svi građani koji imaju otvoren tekući račun samo za uslugu njegovog održavanja godišnje daju u proseku oko 25 evra.

Podizanje novca sa bankomata druge banke košta. Ove provizije su drastičnono veće kada podižemo novac kreditnom karticom, a tad je plaćamo i na bankomatu svoje banke.



Na 10.000 evra keš kredita, klijent će u startu morati da se oprosti naknade od najmanje 50 do 300 evra za njegovu obradu, najčešće da i ne zna šta mu tačno banka pod ovom stavkom naplaćuje, a tu je utrošeni papir, struja i telefonski impulsi, ali i trošak zakupa poslovnog prostora, IT sistem, kurire, poštanske usluge...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dragoslav 23.10.2015 21:28

    Sta reci: Kada sam prvi prvi put otvorio tekuci racun 1987,godine kod nekadasnje Niske banke, dobijao sam na svoj novac kamatu po vidjenju , ne secam se dali je bilo troskova vodjenja tekuceg racuna ali sam uvek bio na dobitku. Od kako su posle dolaska takozvane demokratije dosle i strane banke a unistene domace!, ja sam stalno na gubitku, nije mi jasno zastoi ove banke nebi mogle da placaju kamatu po vidjenju na novac gradjana kada su gradjani u plusu, Ako mogu da naplate minusni saldo neka plate i onaj drugi kada bi gradjani trebalo da budu na dobitku. Nude gradjanima sve i svasta samo da bi im ti i naplatili. Pored redovnog mesecnog odrzavanja tekuceg racuna koje naplacuju svakog meseca jednom u toku godine mi otmu jos hiljadu dinara za godisnje odrzavanje tekuceg racuna? Na svaku ponudu radnika banke da me usrece nekim svojim paketom uvek pitam. Koliko to kosta? Naravno ne kosta nista, ali samo u prvih 3-4 meseca.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
klijenti banke klijent banke bankarski troškovi bankarske usluge banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana