Tekst objavljen: 17.02.2018 10:00        


U široj okolini Beograda, za "male pare" mogu da se kupe kuće za odmor- Prizemne nekretnine, 50 kilometara od centra Beograda, nude se za 15.000 evra.

Nerealno niske cene vikendica

Beg od gradske vreve, uživanje u prirodi, zelena prostranstva samo su neki od razloga zbog kojih se većina ljudi opredeljuje da kuću za odmor pazari negde nadomak grada. Najpopularnije destinacije u poslednjih godinu dana su vikend-naselja na Dunavu, ali i planinski krajevi na obroncima Fruške gore.

Za vikendice sa pogledom na Dunav, koje se nalaze u Grockoj, na samo četrdeset minuta vožnje od centra Beograda, cena zavisi od kvadrature.Za kuću od 240 kvadratnih metara, koja se nalazi na dva sprata i poseduje pet soba i dva kupatila, potrebno je izdvojiti 45.000 evra. Vikendica je uknjižena, ima garažu, terasu, etažno grejanje kao i plac od pet ari. Dodatna prednost lokacije je ako postoji i asfaltiran put koji vodi do same kapije, ali je i zato cena veća.

Duplo manja kvadratura, na istoj lokaciji, ali sa placem od 11 ari i pomoćnom prostorijom od 30 metara kvadratnih prodaje se za 22.000 evra. Objekat poseduje tri sobe i kupatilo, kao i etažno grejanje. Kuća je sagrađena 2009. godine i poseduje građevinsku dozvolu.Ako se približite malo više centru Beograda, u naselju Ritopek, koji takođe ima pogled na Dunav, za 13.000 evra možete pazariti vikendicu od 30 kvadrata i 11 ari placa. Kuća poseduje dve sobe i kupatilo, i vodi se kao starogradnja.

Za sojenicu na Dunavu, u naselju Crvenka, potrebno je izdvojiti 15.500 evra, a u cenu je uračunata kuća površine 42 kvadrata i plac od dva ara.

Fruška gora je godinama unazad sve posećenije mesto, pa je i kupovina i prodaja vikendica i kuća na obroncima vojvođanske planine sve intenzivnija. Za uknjiženu kuću koja ima priključak za struju i vodu, i u osnovi 70 kvadrata, potrebno je izdvojiti 18.000 evra.

Nedaleko od manastira Krušedol, na Srednjem bregu, prodaje se vikend - kuća od 77 kvadrata, sa 12 ari ograđenog placa. Objekat je uknjižen, a cena je 24.000 evra.

Za niskoprizemnu vikendicu na Trešnji, koja se nalazi odmah iznad jezera, a na samoj granici sa šumom, potrebno je izdvojiti 25.000 evra. Kuća je nova gradnja, poseduje potpuno opremljene dve spavaće sobe, kao i dnevnu sobu sa kuhinjom i galerijom.

Svi oni koji vole opušteniji tip kuće, mogu se opredeliti za kupovinu neke od brvnara, kojih u ponudi ima dosta. Za samo 16.000 evra, u selu Parcani, u opštini Sopot, može se kupiti brvnara od 40 kvadrata i 16 ari placa. Fini ambijent drvene građe učiniće odmor u zelenoj oazi još prijatnijim.

Cena vikendica u široj okolini Beograda je nerealno niska, u odnosu koliko bi ona vredela kada bi se sada zidala. Zainteresovani vikendaš, za nekih 20.000 - 25.000 evra, ne bi mogao da kupi plac, građevinski materijal, plati dozvole, projekte i majstore. Dodatni troškovi su priključci za struju, vodu i kanalizaciju.

Na nerealno nižu vrednost vikendica utiču porodice koje su nekretninu dobile kao ostavinu od roditelja ili nekog člana porodice. Nisu zainteresovani da održavaju kuću ili su slabijeg materijalnog stanja, pa se odlučuju da poklon prodaju ispod cene.


BANATSKA RAVNICA

VIKikendašima je zanimljiva okolina Pančeva, pogotovo sela oko Deliblatske peščare. Predeli, prelepa priroda, ali i specifična kontinentalna klima, primamljivi su za one kojima je milija ravnica. Na ceni je vikend-naselje Jabukov cvet, kod Ivanova, ali i vikendice duž puta za Kovin i Vršac.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena nekretnine vikendice kupovina vikendice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana