Tekst objavljen: 17.06.2019 11:50        


Cena bitkoina premašila je 9.000 dolara u nedelju, pod uticajem izveštaja da će Fejsbuk uskoro pokrenuti sopstvenu kriptovalutu

Neočekivani obrt: Bitkoin opet skočio i oborio ovogodišnji rekord

Vrednost bitkoina je u protekla 24 sata dostigla nivo od čak 9.381,82 dolara, prema cenovnom indeksu CoinDesk-a, prenosi CNBC, i podseća da je poslednji put kada je bitkoin dostigao cenu od 9.000 dolara bilo u maju 2018. godine.

Od početka tekuće godine, vrednost ove digitalne valute je skočila za 140 odsto. Bitkon je, medjutim, danas zabaležio blagi pad od 1,5 odsto na 9.157,59 dolara.

Na skok kritptovalute uticala je vest da će Fejsbuk navodno već sutra lansirati sopstveni kripto token, dok je nekoliko medija prenelo da će zaposleni u toj komapniji moći da primaju platu u novoj valuti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Bitkoin je napravio zapanjujući preokret u ovoj godini, nakon teške 2018. za tu valutu kada je registrovala pad od preko 70 odsto. Stručnjaci tvrde da uključivanje velikih kompanija, poput Fejsbuka i AT&T-a, u kripto prostor pomaže podizanju poverenja jer daje odredjeni stepen legitimnosti toj industriji koju dugo opterećuju priče o ilegalnim aktivnostima, špekulativnoj trgovini i regulatornoj kontroli. AT&T je prošlog meseca saopštio da će početi da prihvata kripto plaćanja kroz partnerstvo sa BitPejom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
oboren rekord bitkoin skok bitkoina fejsbuk kriptovalute tržište kriptovaluta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana