Tekst objavljen: 16.04.2014 13:30        


Nenad Blagojević, vlasnik firme "Bland" iz Leskovca, ovogodišnji je nosilac prestižnog priznanja "Blic preduzetnik 2013." Blagojević je osvojio prestižno priznanje dnevnog lista Blic, kao i nagradu od 20.000 evra koju dodeljuje Sosijete ženeral banka.

Nenad Blagojević proglašen za preduzetnika godine

Pobednik Nenad Blagojević rekao je da mu je nagrada motiv i obaveza da nastavi dobrim pravcem, da se bori na tržištu Evropske unije i da zapošljava nove ljude. - Novac ću utrošiti u proces proizvodnje i nabavku sirovina – kazao je Blagojević.

Kriterijumi na osnovu kojih žiri bira najboljeg “Blic preduzetnika u 2013” su: profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, broj zaposlenih i novozaposlenih u 2013., tehnološke inovacije, kao i orijentisanost ka zaštiti životne okoline i ostvaren doprinos razvoju lokalne zajednice.
Preduzeće “Bland” iz Zloćudova kod Leskovca, čiji je vlasnik Nenad Blagojević, je porodična firma koja se bavi otkupom i preradom drveta, proizvodnjom elemenata, peleta i sklopova za specijalne norveške stolice. Izvoze 98 odsto celokupne proizvodnje.

Poslovanje firme “Bland” sa drvetom je pre 54 godine, započeo je Milorad Blagojević, koji je još tada uvideo da su Slovenija i Hrvatska dobro tržište za plasiranje ukrasnih lajsni i ramova za goblene. Posao je išao odlično, ali je zbog izbijanja rata stagnirao. Tada je sa sinom Draganom krenuo da izvozi drvo u Italiju.

Firma je doživela pravi preporod 2009. godine, kada je treća generacija Blagojevića, Nenad koji je danas na čelu kompanije, uspeo da u saradnji sa slovenačkom firmom “Profagus” d.o.o., sklopi posao sa norveškom firmom “STOKKE” za koju imaju sertifikovani ugovor za pravljenje osnovnog modela stolice “Trip-trap”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
preduzetništvo preduzetnici preduzetnik pokretanje posla razvijanje biznisa Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana