Tekst objavljen: 17.03.2017 11:40        


BEOGRAD, 17. mart (Tanjug) - Nemacko-sprska privredna komora (AHK Srbija) dobitnik je dve nagrade magazina Diplomacy||Commerce, koje je u ime Komore na svečanoj dodeli primio Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe za Jugoistočnu Evropu. 

Nemačka komora najbolji privredni partner Srbije

Nemacko-srpska privredna komora dobila je priznanje za unapredenje bilateralne saradnje i privrednog ambijenta u 2016, a izvršni član Upravnog odbora Martin Knap nagrađen je za projekat "Serbian Visions", koji okuplja najznačajnije institucije civilnog društva, navodi se u saopštenju Komore.

"Nemačko-srpska privredna komora osnovana je prošle godine upravo sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa i privrednog ambijenta u Srbiji. Jedina je bilateralna komora u Srbiji, nastala zajedničkim dogovorom vlade dve zemlje i u skladu sa novim Zakonom koji reguliše tu oblast", rekao je Zeliger.

Obe nagrade su, kako je dodao, veliki podsticaj za preko 300 kompanija, članica Komore, da nastave da budu najbolji ambasadori ove saradnje i realizacije investicionih projekata u Srbiji.

"Osim privrednog povezivanja, AHK Srbija je prepoznala značaj društveno odgovornog ponašanja i aktivnog zalaganja civilnog sektora u razvoju zemlje i pokrenula multikongres Serbian Visions", rekao je Zeliger prilikom dodele nagrada.

Žiri je bio jednoglasan u odluci da je Nemačko-srpska privredna komora institucija koja je u 2016. najviše doprinela unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Nemačke, i omogućila bliže povezivanje dve zemlje u privredi, kulturi i humanitarnom radu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana