Tekst objavljen: 14.11.2016 11:00        


Neće biti produžavanja roka za popis nelegalno izgrađenih objekata, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je prilikom obilaska radova na mostu na Drini kod Ljubovije, koji je pretrpeo oštećenja u poslednjim poplavama, kazala da lokalne samouprave lagano dostavljaju izveštaje o tim objektima.

Nema produžetka roka popisa nelegalnih objekata

"Mi ćemo sve te izveštaje sumirati i najverovatnije za desetak dana napraviti veliku konferenciju, gde ćemo reći kako da izađemo iz nekih problema koje vidimo u lokalnim samoupravama na terenu", kazala je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, Zakon o ozakonjenju nema roka i ozakonjenje će se sprovodi onako kako lokalne samouprave rešavaju svoje probleme.

Mihajlovićeva je naglasila da taj zakon sprovode lokalne samouprave, najavivši da će se pokušati pronaći dogovori kako da se taj proces ubrza.

"Pored ljudi koji im nedostaju za sprovođenje zakona, primećena je i nedovoljna zainteresovanost lokalnih samouprava da se taj proces sprovede", dodala je ona, potsetivši da je Vlada Srbije donela ovaj zakon da pomogne vlasnicima da konačno imaju papir da su vlasnici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
legalizacija legalizacija objekata Ministarstvo građevinarstva, saobra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana