Zvanični kurs Evra za dan 27.10.20. :: 117.5796 rsd
Tekst objavljen: 24.04.2017 9:46        


BEOGRAD, 24. aprila (Tanjug) - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović najavio je danas da će ministarstvo u junu ove godine izaći sa kompletnim predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu. "Izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu biće samo u pogledu ograničavanja prava da neko odmah može da stupi u kupovinu poljoprivrednog zemljišta u Srbiji", kazao je on novinarima.

Nedimović: U junu predlog zakona o zemljištu

Nedimović je podsetio da je Srbija jedina zemlja koja je u postupku pregovora o pridruživanju prihvatila obavezu da liberalizuje tržište poljoprivrednog zemljišta, dok su druge zemlje tu obavezu imale tek po ulasku u EU.

Prema njegovim rečima, u tom poslu, Srbija će koristiti iskustva Slovenije, Poljske, Letonije, Estonije, Bugarske i Rumunije, naglašavajući da je i iskustvo Mađarske dobro, ali da je ta zemlja menjala Ustav.

"Mi idemo na koncept gde će se morati imati prebivalište na prostoru Srbije određani vremenski period i za fizička i za pravna lica, pa će se tek onda sticati uslov da oni postanu vlasnici poljoprivrednog zemljišta", rekao je Nedimović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana