Tekst objavljen: 07.10.2018 16:00        


Ministar rudarstva i enrgetike Aleksandar Antić izjavio je da neće biti poskupljenja struje. On je u Jutru Prve TV na direktno pitanje hoće li biti poskupljenja struje, odgovorio: "Neće biti".

Neće biti poskupljenja struje

- Mi branimo cenu električne energije rezultatima EPS-a. Imamo jedan vrlo zahvalan energetski miks u proizvodnji električne energije, imamo hidroelektrane Đerdap 1 i Đerdap 2 koje imaju nižu cenu proizvodnje - naveo je ministar, prenosi B92.

Na pitanje da li Međunarodni monetarni fond traži poskupljenje struje, Antić je kazao da EPS posluje pozitivno i da iako predstavnici MMF nisu srećni što je struja u Srbiji najniža u Evropi, njihova pozicija sada nije ista kao pre tri ili četiri godine.

- Oni su imali snažnu poziciju pre tri-četiri godine u smislu povećanja cena, to više nije pitanje u prvom redu prioriteta. Cena električne energije mora biti prilagođena socijalno-ekonomskoj situaciji u Srbiji - naveo je resorni ministar.

Na konstataciju da je cena električne enrgije u Srbiji niža nego u Makedoniji, koja ima niži standard od nas i kako to utiče na stvaranje konkurencije među trgovcima električnom energijom u Srbiji, Antić je odgovorio:

- Cena struje u Srbiji je 20 odsto niža od prve sledeće zemlje, ne vidim da ijedna kompanija ima interes da ovde prodaje struju kada može skuplje to da radi u svojoj zemlji, prenosi B92.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    analizator 10.10.2018 21:34

    Kao i prethodnih godina, kad ministar Antić kaže da poskupljenja bizi neće, znači BIĆE GA SIGURNO, samo sačekajte.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
struja EPS električna energija MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana