Tekst objavljen: 24.10.2016 15:04        


Sprovođenje dogovorenog programa podržanog aktuelnim stand by aranžmanom iz predostrožnosti, koji je Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio 23. februara 2015, uspešno se nastavlja, makroekonomska perspektiva je pozitivna, a trendovi u pogledu zaposlenosti ohrabrujući, saopšteno je danas iz Narodne banke Srbije (NBS).

NBS/MMF:Program se uspešno nastavlja,pozitivni trendovi

Kako se navodi, u NBS-u danas je održan plenarni sastanak predstavnika Srbije i misije MMF, na kojem je, uz guvernera NBS Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Srbiju u toj međunarodnoj finansijskoj instituciji učestvovao i ministar finansija Dušan Vujović sa saradnicima.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravi u Beogradu od 20. oktobra do 1. novembra kako bi obavila razgovore sa predstavnicima Srbije u okviru redovnog šestog razmatranja tekućeg stand by aranžmana iz predostrožnosti.

Tokom posete misije biće sagledana najnovija makroekonomska, fiskalna, monetarna i platnobilansna kretanja.

Sa posebnom pažnjom biće razmotrena fiskalna politika do kraja 2016. i u narednoj godini, kao i priprema budžeta za 2017. godinu.

Prioritet programa ostaje nastavak fiskalnog prilagođavanja, smanjenje javnog duga i dosledno sprovođenje strukturnih reformi kako bi se podstakla konkurentnost i rast privrede.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nbs MMF jorgovanka tabaković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana