Tekst objavljen: 18.08.2014 14:49        


Izvršni odbor Narodne banke Srbije preliminarno je danas odobrio osnivanje banke koja će poslovati pod imenom Mirabank, akcionarsko društvo, Beograd.  Osnivač banke je deo međunarodnog konglomerata poznatog kao Royal grupa, čije je sedište u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

NBS dala dozvolu, Arapska Mirabank banka stiže u Srbiju

Kako navodi NBS u saopštenju, to je prva grinfild investicija u srpsko bankarstvo još od 2008. godine.

Ovim preliminarnim odobrenjem završena je prva faza osnivanja ove banke. Nakon ove, sledeća faza je davanje dozvole za rad banke, navodi NBS.

Nakon dobijanja ovog odobrenja, osnivač može u ime banke u osnivanju obavljati samo poslove koji se odnose na ispunjenje uslova neophodnih za dobijanje dozvole za rad banke i za upis u registar, nakon čega će moći da otpočne sa redovnim poslovanjem na teritoriji Republike Srbije.

Royal grupa je počela da radi krajem 1990-tih godina, a danas je jedna od najvećih kompanija i investicionih holdinga u UAE, prisutna u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Čini je oko 80 malih, srednjih i velikih preduzeća, i zapošljava više od 15.000 zaposlenih na međunarodnom nivou. Ova grupa ulaže u različite privredne i javne subjekte u sektorima koji uključuju finansije, proizvodnju, nepokretnosti, ugostiteljstvo, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, tehnologiju i medije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

0 komentara

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mirabank banke bankarsko tržište bankarski sektor Srbija nbs Narodna banka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana