Tekst objavljen: 19.05.2017 14:13        


Beogradski Sekretarijat za poslove legalizacije objekata doneo je Rešenje kojim se odbija legalizacija objekta u Studentskoj ulici, vlasnika Alili Amida.

NBG: Nikao je preko noći, tako će i nestati

Posle donošenja odbijajućeg rešenja Sekretarijata, stvoreni su uslovi da Grad Beograd, posle završetka zakonske procedure, ukloni bespravno izgrađen objekat u Studentskoj 45a, rečeno je u Skupštini grada.

Kako je Tanjugu rečeno, objekat u Studentskoj 45a pored Studentskog grada na Novom Beogradu izazvao je pažnju javnosti, ali i negodovanje žitelja tog dela grada, pošto je za svega nekoliko meseci umesto montažnog objekta, bez dozvole, izgrađen moderan poslovni objekat.

Gradski menadžer Goran Vesić optužio je nedavno "gradsku opštinu Novi Beograd i predsednika te opštine Aleksandra Šapića da su odgovorni za podizanje bespravnog objekta".

Navodi i da je Grad Beograd reagovao na taj slučaj bespravne gradnje kada je ustanova Studentski centar "Beograd" dopisom od 14. februara godine obavestila opštinsku građevinsku inspekciju da se izvode radovi na predmetnom objektu, a da je vlasnik Alili Amid preminuo.

Prema Vesićevim rečima, "gradska opština Novi Beograd nije reagovala na zahteve da se obustavi gradnja, a čitav slučaj dobija filmski zaplet, jer je tokom čitavog procesa vlasnik montažnog objekta preminuo, a opština je nastavila da komunicira sa mrtvim covekom!?"

Sekretarijat za poslove legalizacije objekata utvrdio je da se bespravni objekat nalazi na parceli koja je namenjena za studentsko stanovanje kao i da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložilo prigovor na zahtev za legalizaciju ovog objekta.

Kako se pomenuti objekat nalazi na površini čija je namena javna doneto je rešenje kojim se odbija zahtev za legalizaciju.

Kako je Tanjugu rečeno, Grad Beograd započeo je detaljnu kontrolu postupanja opštinske građevinske inspekcije opštine Novi Beograd po ovom pitanju, a o svim detaljima javnost će biti blagovremeno obaveštena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
izgradnja objekata legalizacija bespravna gradnja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana