Tekst objavljen: 01.07.2019 14:20        


Cene nekretnina u Beogradu konstantno rastu poslednjih 15 godina, a u poslednjih godinu dana je došlo do vrtoglavog skoka, te su cenovno oboreni svi dosadašnji rekordi

Nastavlja se vrtoglavi rast cena nekretnina: Kvadrat i do 5 hiljada evra

Kvadrat stana u pojedinim delovima prestonice dostigao je cenu od 4.500 do 5.000 evra, pa je Beograd iz ugla cena nekretnina gotovo stao uz rame bogatih evropskih prestonica.

Iako se u poslednje vreme vrlo često postavlja pitanje ko kupuje tolike stanove, aludirajući na rapidnu gradnju novih zgrada širom Srbije, posebno u Beogradu, stručnjaci tvrde da je tražnja za nekretninama u našoj zemlji i dalje veća od ponude i da je to glavni argument za rapidan rast cena, piše Blic.

I zvanična statistika pokazuje da su tokom 2018. godine, a u odnosu na 2017, cene stanova novogradnje u Srbiji povećane za 12,8 odsto, dok su u Beogradu povećane za čak 14,7 odsto. Praktično, cene kvadrata kreću se od 1.600 evra za stare stanove, kojima je potrebno renoviranje, sve do 4.500 do 5.000 evra za luksuznu novogradnju na Dedinju i Senjaku u Beogradu.

Posmatrano u odnosu na region, Beograd je prestigao Sarajevo, Skoplje i Zagreb, a sve je bliži i svetskim metropolama poput Beča, gde je kvadrat oko 5.500 do 6.000 evra ili Praga gde je kvadrat nešto skuplji. S druge strane, kvadrat u elitnijim delovima Novog Sada investitori znaju da cene i od 2.500 do 3.000 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nedavno se pojavila informacija da su osim kupaca iz Srbije, za stanove u našoj zemlji, posebno u prestonici, zainteresovani i kupci iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Kine i Rusije. Razlozi su, naravno, obrazovanje, posao i na kraju život u Srbiji na duže staze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd cena nekretnina cena kvadrata nekretnine kvadrat 5000 evra 5000 evra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana