Tekst objavljen: 20.02.2015 6:54        


Privredna komora Srbije (PKS) najavila je danas da organizuje nastup 39 srpskih kompanija na Medjunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda u Moskvi "Prodekspo 2015", koja se održava od 9. do 13. februara. Nastup srpskih kompanija na Sajmu u Moskvi organizije PKS, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), navedeno je u saopštenju PKS.

Na sajmu

Svoj proizvodni program na Moskovskom sajmu, od 9. do 13. februara, predstaviće srpski proizvodjači i preradjivači voća i povrća, mleka, suhomesnatih, konditorskih, pekarskih proizvoda, začina i sadnica. Kompanije iz Srbije već tradicionalno učestvuju na jednoj od najuglednijih medjunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda, a ruski potrošači sve više prepoznaju kvalitet srpskih brendova.

O tome govori i podatak da je u prošloj godini izvoz prehrambenih proizvoda u Rusiju premašio 307 miliona dolara.

Ove godine PKS je organizovala predstavljanje najraznovrsnijeg proizvodnog programa kompanija i očekuje se da će izložba doprineti uspostavljanju novih poslovnih aranžmana sa partnerima iz Evrope i sveta.

Na sajmu u Moskvi proizvodni program predstaviće "FruvelaĆ Lajkovac, "Mini PaniĆ Subotica, "Vino Kalemć Velika Drenova, "Genezać Kanjiža, "Destilerija Čolić Kragujevac, "Nektarć Bačka Palanka, "Ajtien grupć (ITN Group) Beograd, "Mondi Lameksć (Mondi Lamex) Kraljevo, "BaniniĆ Kikinda, "Zlatiborac Beograd, "Pionirć Subotica, "Alevać Novi Kneževac i "Master Frigoć Beograd.

U okviru nacionalnog štanda Srbije, Pokrajinski sekretarijat za privredu Novog Sada predstaviće kompanije nosioce znaka "Najbolje iz Vojvodineć - "VitaminĆ Horgoš, "Promont grupć (Promont Group), "DTD Ribarstvoć, "Apatinska pivarać, "IM Topolać, "Repro tradeć, "Zdravo organikć, "Žitkoć, "Vinarija Kovačevićć, "Vinarija Vinumć, "Karlsberg Srbijać(Carlsberg) i "Dijamantć.

Na "Prodekspo 2015" u Moskvi učestvuju i Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, kao i kompanije zainteresovane za dobijanje znaka "Najbolje iz Vojvodineć - "Džem end Dželić (Jam and Jelly) Irig, "Novosadski sajam Novi Sad, "Sava Kovačević Vrbas, "Frigo Žika Soko Ruma, "Sevo Žabalj i "Marać Sombor.

Medju izlagačima su i Opšte Udruženje preduzetnika Opštine Arilje i kompanije "Frigo Junior, "Drenovac Yugotrade, "Nomil Promet, "Dar ProduktĆ, "NaturfruitsĆ i "Berry Frutico.

"Prodekspo je najuticajnija medjunarodna izložba prehrambenih kompanija, koje žele da plasiraju proizvode ne samo na tržištu Ruske Federacije već i celokupnog prostora Zajednice Nezavisnih Država.

Svake godine na ovom sajmu učestvuju više od 2.300 firmi iz gotovo 60 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije, navedeno je u saopštenju PKS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Privredna komora Srbije prehrambeni proizvodi srpske kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana