Tekst objavljen: 09.02.2020 11:00        


lada Srbije utvrdila je uredbom prostorni plan za izgradnju koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (tzv. Moravski koridor)

Na Moravskom koridoru gradiće se hitna pomoć a možda i - heliodrom

Kako je objavljeno je u Službenom glasniku, u ovom planu detaljno se navodi korišćenje, uređenje i zaštite područja ovog koridora na delovima teritorija Kraljeva, Kruševca i Čačka i opština Varvarin, Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac.

Opisuje se trasa budućeg auto-puta, čija izgradnja je počela u decembru prošle godine u mestu Jasika u blizini Kruševca, pa se, između ostalog, kod petlje Preljina predviđa izgradnja objekta za potrebe službe hitne pomoći i vatrogasne jedinice, kako bi se odatle, u slučaju potrebe, moglo najbrže reagovati kako na Koridoru 11, tako i na auto-putu Pojate - Preljina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Ovaj centar bi mogao da sadrži i helidrom", navodi se u dokumentu. Auto-putem biće povezana tri okruga: Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11, odnosno pola miliona ljudi koji žive u centralnoj Srbiji.

Takođe, u analizi se daje pregled stanja na terenu u vezi sa životnom sredinom u zoni Zapadne Morave i navode ograničenja u pogledu kvaliteta životne sredine pa se kaže da postoje periodične poplave i bujice, neregulisano pitanje odvođenja komunalnih otpadnih voda, veliki broj nehigijenskih smetlišta...

Na trasi budućeg auto-puta biće izgrađene brojne telekomunikacione stanice, parkirališta i odmarališta, marketi, regulacije toka i pritoka Zapadne Morave, izgrađeni mostovi i drugo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hitna pomoć heliodrom moravski koridor pojate preljina autoputevi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana