Tekst objavljen: 27.02.2015 10:59        


Popunjenost smeštajnih kapaciteta u hotelima kompanije MK Mountain Resort na Kopaoniku u toku zime kretala se oko 90 odsto, pa će po svemu sudeći ovo biti rekortdna godina za tu kompaniju, rekao je direktor te kompanije Nikola Avram. "U svim našim hotelima na Kopaoniku popunjenost u januaru je bila 92,8 odsto, u februaru 89 procenata, a u martu očekujemo 80 odsto. 

Na Kopaoniku rekordna popunjenost smeštajnih kapaciteta

Ovo će biti rekordna zima. Ovo će biti godina profitabilnosti", rekao je Avram novinarima na Kopaoniku.
Prema nejgovim rečima na Kopaonku je ove zime boravilo 80 odsto domaćih i 20 odsto stranih turista, a najaviše je gostiju iz Crne Gore, Rumunije i Rusije, Republike Srpske, Makedonije.

Sve više gostiju je iz Bugarske, Mađarske, a ove godine i iz Hrvatske, što ukazuje da Kopanik nije više samo srpska, već regionalna planina, ukazao je Avram.

On je istakao da je u proteklom periodu najviše uspeha postignuto na sajmovima turizma u Rumuniji, pa je broj gostiju iz te zemlje poslednje dve godine daleko veći.

"Prošle godine Rumuna je bilo 100 odsto više na Kopaoniku, a u Brzeću 200 procenata. Ove godine će gostiju iz Rumunije na Kopaoniku biti najmanje 300 odsto više nego lane, a u Brzeću mislim i do 500 procenata", rekao je Avram.

On je ukazao da je za Rumune Kopaonk vrlo iteresantan jer je ova planina podjednako udaljena od Novog Sada i Temišvara.

"Kopaonik je definitivno najbolja planina za skijanje u regionu. Samo treba da nađemo prva tržišta, prilagodimo cenu - i tu smo lideri", rekao je on.

Avram je istakao da njihove goste na Kopaoniku u martu očekuju promotivni paketi, a svi gosti koji su boravili u hotelima MK Mountain Resort sedam dana dobili su jedan ili dva dana gratis za leto.

On je naglasio da već četiri godine, zajedno sa Skijalištima Srbije zajedno rade na promociji letnje turističke sezone, da je u proteklom periodu svake godine ostvaren rast od oko 30 odsto i da očekuje da će predstojeće leto biti najbolje do sada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sezona na kopaoniku turizam u srbiji kopaonik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana