Tekst objavljen: 20.11.2016 17:30        


Ministarstvo finansija priprema akcizni kalendar za cigarete od 2017. do 2020, kako bi akcize na cigarete u Srbiji bile usklađene sa onima koje se primenjuju u Evropskoj uniji, potvrđeno je danas Tanjugu u tom ministarstvu. Kako je rečeno, u narednom periodu znaće se tačan iznos akciza na cigarete, koje bi trebalo da se primenjuju u 2017. godini.

Ministarstvo finansija usklađuje akcize na cigarete

U Ministarstvu finasija su naglasili da se u ovom momentu još uvek razmatra da li će se izmene Zakona o akcizama, odnositi i na alkoholna pića.

Kako su naveli, povećanje akciza na alkoholna pića, trebalo bi da bude postepeno, do postizanja minimalnog nivoa predviđenog standardima EU, odnosno do sticanja statusa punopravnog članstva Srbije u EU.

"U narednom periodu, plan je da se izvrše i izmene koje se odnose na oporezivanje akcizom alkoholnih pića u skladu sa standardima EU, jer su postojeća zakonska rešenja, koja uređuju njihovo oporezivanje uređena na drugačiji način u odnosu na onaj koji predviđa standard EU, zbog čega je neophodno opredeliti optimalan rok u kojem bi se predmetna rešenja adekvatno implementirala, a naročito zato što bi to moglo da ima efekte na budžetske prihode", kažu u Ministarstvu finasija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcize na cigarete akcize na alkohol ministarstvo finansija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana