Zvanični kurs Evra za dan 08.03.21. :: 117.5690 rsd
Tekst objavljen: 30.10.2020 16:05        


Kada je u pitanju korišćenje onlajn mikrokredita, Srbija se prilično približila građanima razvijenih evropskih država

Mikrokrediti: Gde je Srbija u odnosu na Evropu?

Pitamo se šta je sve uticalo na njihovu veliku popularnost, čemu služe i kako prepoznati kvalitetnu ponudu mikrokredita?

Svet na dlanu, novac u rukama!

Kad biste u velikoj brzini i nuždi morali uzeti samo jedan predmet sa sobom iz svog stana, verovatno bi to bio vaš mobilni telefon, tačnije, pametni telefon, zar ne? U njemu je SVE – od komunikacije s drugima do našeg poslovanja i uistinu je naš "prozor u svet".

Razne mogućnosti doslovno leže na našem dlanu te putem interneta možemo, recimo, upoznati ljubav svog života, kupiti venčanicu, ali isto tako i doći do novca za manju proslavu svadbe! Šalu na stranu, no činjenica je kako razvoj tehnologija i digitalizacija društva snažno oblikuju naše živote.

Prilagođavamo im se prema svojim mogućnostima i potrebama. Možda se, u nekim trenucima, pojavi i potreba da nam hitno treba nekoliko hiljada dinara za pokrivanje nenadanih ili povećanih finansijskih troškova. Šta nam je tada činiti?

Možemo uzeti svoj pametni telefon i nazvati rođaka koji će nas staviti na poligraf kako bi doznao zašto nam treba novac ili napraviti onlajn zahtev za potrebnim iznosom od nekoliko hiljada dinara. Pomoću mobilne aplikacije ili internet stranice društva koje nudi zajmove, to možemo učiniti na miru, u trenutku kad nam odgovara, diskretno, bez objašnjavanja zašto nam je novac poteban i nadasve – jednostavno i brzo.

No, privlačnost onlajn pozajmice tu ne staje – njena je prednost upravo brza isporuka novca. Sad se pitamo: zašto to ne činimo češće i na šta sve treba da obratimo pažnju? Nude li strane zemlje išta što i mi u Srbiji nemamo u ponudi?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Velika Britanija – mikrokrediti deo su svakodnevice

Evropska država predvodnica u popularnosti mikrokredita zasigurno je Velika Britanija u kojoj je ovo izrazito popularan način kada vam je brzo potreban novac za nenadane troškove, tj. finansijsko pokriće do idućeg mesečnog primanja. S obzirom da se Srbija s ovom ponudom upoznala tek relativno skoro, zanimanje za mikrokredite je očigledno i raste svakim danom, iako ne onoliko brzo kao u V.Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj ili Češkoj. No, u Srbiji ni po čemu ne zaostajemo u ponudi ni kvalitetu usluge.

Kristalno jasno izračunati troškovi i transparentnostposlovanja

Ključan element svake ozbiljne kompanije koja se bavi ponudom mikrokredita je kalkulator za obračun troškova. Upišu se: iznos, vreme pozajmice i broj rata koji želimo i on nam odmah izračuna troškove s obzirom na naš zahtev. Tačno znamo koliko novca pozajmljujemo, na koje vreme, te koji iznos vraćamo.

Svaka ozbiljna veb-stranica ima popis dokumenata koja su nam potrebna, odgovara na najčešća pitanja korisnika (FAQ) i ima kontakt-obrazac te istaknut kontakt-broj telefona. Prednost ponuda na domaćem tržištu je često upravo kontakt-broj na koji se javlja osoba koja zna odgovore na naša pitanja vezana za ovu temu. Kad govorimo o domaćem tržištu, to je jedan od detalja koji može biti presudan za odluku koju ćemo instituciju odabrati i dati joj svoje poverenje.

Ponuda u Srbiji (ne) zaostaje za onima u Evropi

Uvidom u nekoliko ponuda na domaćem tržištu, skromno je reći da se prate inostrani trendovi. Iskreno, stranice su još jasnije, dorađenije, svi uslovi jasno objašnjeni, velikim slovima, na srpskom jeziku. Sve se odlično može pročitati!

Po pravilu, ako razmišljate o tome da i sami postanete korisnik, važno je znati kako EU podstiče razvoj tržišta onlajn mikrokredita i daje zakonodavni okvir, a s druge strane i preporuku za prihvatanje i usklađivanje s primenjivim propisima država članica.

Zatim, onlajn mikrokrediti nisu namenjeni maloletnim osobama kao ni korisnicima koji imaju blokiran račun. Jedan od važnih preduslova su redovna mesečna primanja poput plate, honorara, stipendije ili penzije. Sve što vas još zanima, brzo ćete saznati upišete li u internet pretraživač pojmove: mikrokredit, pozajmica ili online zajam.

Za kraj – važno je razumeti kako mikrokrediti ne služe trajnom rešavanju naših finansijskih poteškoća, već da su tu da pomognu kad nam je novac hitan i bitan. I naš prijateljski savet vam je da tome pristupate upravo tako.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Mikro kredit mikrokrediti Mikro krediti krediti onlajn mikrokrediti mikro kredit srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana