Tekst objavljen: 27.08.2016 12:56        


Microsoft-ove aplikacije poput Office-a i Skype-a biće instalirane na mobilnim uređajima kineske kompanije Lenovo koje pokreće Android software, shodno sporazumu o saradnji koji je najavljen.

Microsoft-ove aplikacije u smartphone-ima Lenova

Američki tehnološki div i kineski kompjuterski titan saopštili su da "produbljuju svoje strateške odnose" potezom koji će podići nivo usluga za ljude koji koriste Microsoft-ove programe kao platformu za internet u oblaku, prenosi agencija AFP.

"Brak između Microsoft-ovih aplikacija i uređaja Lenova baziranih na Androidu omogućiće korisnicima širom sveta da budu produktivniji, povezaniji i efikasniji", naveo je korporativni potpredsednik Microsoft-a Nik Parker u saopštenju.

Očekuje se da Lenovo isporuči milione uređaja sa Android sistemom u sledećih nekoliko godina.
Sporazum uključuje međusobno licenciranje, koje će omogućiti da se patentirana Microsoft-a tehnologija koristi u kompaniji Lenovo i u Motorola uređajima, dodaje se u saopštenju.

"Saradnja s Microsoft-om će stvoriti nove mogućnosti za naše kupce da koriste prednosti nekih od Microsoft-ovih najpopularnijih aplikacija", izjavio je prvi čovek Lenova za korporativne saveze Kristijan Ejgen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aplikacija Microsoft smartphone skype lenovo android

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana